Místo ledu vyhřátá postel. Hokejovou reprezentaci trápí střevní potíže

15. květen 2014

Národní tým musí na světovém šampionátu řešit nehokejový problém. Několik hráčů má střevní potíže a není jasné, jestli budou ve čtvrtek v Čižovka aréně trénovat. Právě kvůli těmto zdravotním problémům nenastoupil Vladimír Sobotka ke středečnímu vítěznému zápasu proti Itálii.

„Šel hrát, ale byl bílý a zelený, bylo mu strašně zle. Radši jsme mu řekli, ať jde na hotel. Doktor mu dal léky a šel si lehnout,“ říká trenér Vladimír Růžička. Jenže jeho jmenovec Sobotka není jediným, komu nebylo dobře.

„Když jsem viděl Tomáše Hertla, když šel střídat, tak mi ho bylo trochu líto. Hrál taky nemocný. Jsem rád, že jsme zápas dohráli,“ doplňuje kouč Růžička.

Na Hertlově hře ale nijak nebylo znát, bojoval a zásoboval spoluhráče přihrávkami. Český trenér mluvil o šesti až sedmi hráčích, u kterých není jasné, jestli v hotelu nasednou na autobus a dorazí do Čižovka arény na trénink. Trochu lépe už je na tom obránce Martin Ševc.

„Martin Ševc ležel a už se z toho trochu dostal. Vláďa Sobotka teď bude dva dny odpočívat a v sobotu uvidíme,“ vysvětluje trenér českých hokejistů. Ani jemu se střevní problémy nevyhnuly, odpočinek si ale dovolit nemůže.

„Můžu to potvrdit. Moc dobře mi není, a to nehraju. Pro hráče to musí být hrozné, nemůžou se ani najíst,“ lituje své svěřence Vladimír Růžička.

Češi mají naplánovaný trénink na desátou hodinu. Situaci v národním mužstvu a to, kolik hráčů na led dorazí, bude Radiožurnál monitorovat.

autoři: fk , mau
Spustit audio