Místo Evropských her vyhrál biker Jaroslav Kulhavý cross country v Bedřichově

21. červen 2015

Původně měl biker Jaroslav Kulhavý startovat na právě probíhajících Evropských hrách v Baku, při nedávném tréninku se ale uhodil do kolene, a do Ázerbájdžánu neodletěl. Zranění ale nevyřadilo Kulhavého na dlouho - už je znovu v plném tréninku a vrací se do skvělé formy.

Potvrdil to v závodě Českého poháru v cross country v Bedřichově, kde s přehledem triumfoval. Jeho tempu nikdo další nestačil.

Na rozbahněné trati je Jaroslav Kulhavý příjemným soupeřem snad jedině v tom smyslu, že nikomu nepřekáží, protože jaký je pocit mít v zádech olympijského vítěze poznávají jen ti, které Kulhavý předjíždí o kolo.

„Snažil jsem se držet příjemné tempo, i když možná pro trénink jsem měl trochu zrychlit. Ale těžko se donutím, když mi nikdo nedýchá na záda. Před dalšími závody to ale byla dobrá příprava,“ usmíval se v cíli závodu Jaroslav Kulhavý.

A měl k tomu důvod. Druhého Jana Škarnitzla porazil o minutu a 39 sekund, a sám sobě i všem přihlížejícím dokázal, že je ve výborné formě. Vůbec je letos v jeho týmu veselo, protože triumfovat už dokázal také v o dost lépe obsazených závodech.

„Sezona perfektní, největší cíle už mám za sebou. Cape Epic i Světový pohár v Novém Městě vyšly perfektně, jako bonus jsem vyhrál mistrovství Evropy v maratonu. Teď už bych chtěl jenom dokončit Světový pohár celkově na pódiu a pak začít malou přípravu před olympiádou,“ naznačuje třicetiletý biker, kam dlouhodobě směřuje přípravu.

Jedno zlato z olympijských her už má. Zopakovat triumf z Londýna také za rok v Rio de Janeiru, je obrovskou motivací.

 

Ostatně s tím souvisí už letošní závody, protože na nich, včetně toho dnešního, je třeba sbírat body potřebné k nominaci na vrcholnou akci.

„Body, které potřebujeme na olympiádu, už jsme vyjeli, což je důležité. Momentálně vyjíždíme místa pro republiku, i když už máme tři zajištěná. Ale chceme jet ve třech i na olympiádu, tak je důležité, abychom já, Ondřej Cink a Honza Škarnitzl hodně bodovali,“ dodává Jaroslav Kulhavý.

autoři: Vojtěch Bureš , David Nyč
Spustit audio