Mise lodi Urania trvá už týden. Zapojte se i vy do soutěže Planeta R a vyhrajte třeba tablet

10. červenec 2017

Někde daleko ve vesmíru je možná život. A my lidé ho toužíme poznat. Právě tohle léto se uskuteční vědecká mise, které můžete být součástí. Radiožurnál a Rádio Junior spojily síly se skauty a na prázdniny připravily velkou letní hru pro svoje posluchače. Planeta R, jak se hra jmenuje, je určena dětem od sedmi let, ale nudit se u ní nebudou ani jejich rodiče a prarodiče.

Posádka lodi Urania se vydává na cestu vesmírem. Mise lodi má za úkol zmapovat ve vesmíru místo, které vědci považují za obydlené. Tedy místo, na němž existuje život. Astronauti se ale musí vypořádat se spoustou problémů.

S jejich řešením můžete astronautům pomoci i vy na planetě Zemi. Pro tuhle misi je důležité mít svůj vlastní palubní deník. Stačí vám obyčejný deníček, který si připravíte na hru podle návodu na webových stránkách. A pak to začne.

Poslouchejte s dětmi vysílání Radiožurnálu nebo Rádia Junior a pomáhejte astronautům na jejich cestě do vesmíru. Každý týden zazní tři příběhy a na ně navážou tři úkoly. V pondělí, ve středu a v pátek je vždy v 15:40 odvysílá Radiožurnál a následně v 17:10 Rádio Junior. Splněné úkoly zapisujte do deníku a lepte si do něj samolepky.

Ve hře jsou desítky cen, třeba předplatné časopisů, knihy a CD pro děti nebo vstupenky do divadla nebo muzea. Vyhrává se každý týden, ale kdo vydrží celý červenec, na toho čekají ceny hlavní – třeba tablety.

Pravidla i všechno ostatní, co potřebujete o soutěži vědět, hledejte na webu Rádia Junior. Zapojit se do ní můžete kdykoliv.

autor: jpr
Spustit audio