Miroslav Pelta se s fanoušky nedohodl, ukončení pohárového finále se nebojí

16. květen 2014

Miroslav Pelta se nebojí, že by se zítřejší finále fotbalového poháru mezi Spartou a Plzní nedohrálo a je odhodlaný sám na ploše předat trofej. Řekl to po dnešním setkání s radikálními fanoušky českých klubů, kam si vzal na pomoc i bodyguardy.

„Přišli ti radikální zástupci a musím říct, že jejich názory byly trochu odlišné, na druhou stranu jsme si to vyříkali,“ popsal páteční schůzku předseda FAČR Miroslav Pelta.

Setkání trvalo přes dvě hodiny a z fanoušků českých klubů přišli fanoušci radikálnějších sektorů. Shoda na setkání rozhodně nepanovala a debata byla hodně konfrontační. Podle Miroslava Pelty je jeho osoba zástupným problémem, vyslechl si i kritiku přímo ke své osobě.

„V minulosti jsem byl podezřelý v nějaké kauze, ale nebyl jsem stíhán, obviněn ani potrestán. Řekl jsem, že jsem si něco odpracoval, což se ne všem líbí. Nevadí mi, že mi to někdo řekl přímo na veřejnosti. Nevěří se ne Peltovi, ale obecně vedení českého fotbalu,“

Pelta se upíná k možnosti, že na zítřejším finále poháru se nestane žádný zásadní incident. V edenu je podle něj omezená kapacita stadionu vyprodaná. Prohlásil také, že osobně předá pohár.

Čtěte také

Hrozí ale, že nebude hrát celých 90 minut. „Kdyby se utkání nedohrálo, rozhodoval by řídící orgán. Má různé možnosti, jednou z nich je, že by se finále mohlo opakovat bez diváků,“ plánuje předseda fotbalové asociace.

Fanoušci setkání nekomentovali s tím, že hovoří na tribunách, tedy transparenty. Dodali, že mezi nimi a předsedou FAČR byla dohoda, že pokud se neshodnou v zásadních věcech, což prý nastalo, nikdo neměl hovořit s médii.

autoři: jkb , jam , vman
Spustit audio