Miroslav Kalousek je demagog, tvrdí Andrej Babiš a odmítá kritiku elektronické evidence tržeb

Současná vláda podle ministra financí Andreje Babiše z hnutí ANO přinesla do Česka pozitivní energii. Je to pravda? A jak reaguje na kritiku zavedení elektronické evidence tržeb?

„Musíme vést rozpočet jako řádný hospodář,“ opakuje ministr financí Andrej Babiš během Dvaceti minut Radiožurnálu. „Miroslav Kalousek sešněroval rozpočet a ekonomiku. My jsme investice pustili a udělali tu investiční boom,“ připomíná s tím, že stát plánuje investice do dopravní infrastruktury i třeba do kapacit základních škol.

Hodně si slibuje od zavedení elektronické evidence tržeb, jenže kritici varují. Podle nich by mohla spousta živnostníků skončit na úřadu práce. Mezi silné kritiky elektronické evidence tržeb patří i Miroslav Kalousek z TOP 09. „Pan Kalousek je demagog a lže,“ tvrdí Andrej Babiš.

Do sporu se Andrej Babiš dostal také s poslancem za ČSSD Ladislavem Šinclem. Ministr financí si na koaličního poslance měl vést složku. „Žádná složka neexistuje,“ odmítá Andrej Babiš. Celou aféru považuje za výmysl a Ladislav Šincl tak chtěl jen zakrýt úmysl „přihrát pojišťovnám 22 miliard korun“. „Pan Šincl chtěl jen zakrýt své lobbistické zájmy. A nebylo to poprvé,“ dodává Andrej Babiš.

Celý rozhovor si kdykoliv poslechněte v našem iRadiu nebo kliknutím na odkaz přímo v tomto článku.

autoři: heš , šše
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.