Milovníci techna míří do Kopidlna

25. červenec 2003

Příznivci techna se sjíždějí do Kopidlna na Jičínsku. Právě tam dnes začíná akce CzechTek 2003. Organizátoři si pro největší českou technoparty pronajali pozemky uprostřed lesů asi 4 kilometry od centra Kopidlna - v Ledkově. Poskytne jim je zemědělec, který má půdu od města pronajatou. Řada lidí už na místě nocovala, další tisíce mají přijet dnes.

Ve hře byla také Osoblaha na Bruntálsku, ale organizátoři nakonec dali přednost východním Čechám. Vyznavači tvrdého techna, tedy hudby s rytmem až 160 úderů za minutu, se většinou o místě konání setkání informují pomocí nejmodernější komunikační techniky: mobilními telefony a na internetu.

Starostka Kopidlna Hana Slavíková Radiožurnálu řekla, že podobnou akci město ještě nezažilo a tak je na radnici v nepřetržité pohotovosti krizový štáb.

Naopak starostka Višňové Marie Matušková má s účastníky technopárty zkušenosti z loňského roku. Doporučuje nepropadat panice. Mladí lidé se prostě jenom chtějí bavit a obec jim při tom může hodně pomoci.

Logo

A co musí obec tedy udělat? "To znamená doprava, lékařská pomoc, policii není třeba instruovat. Ubezpečit občany, že se nejedná o žádnou agresi proti nim, říci jim, že přijde určitá kultura, kterou třeba oni už neznají, ale mají ji rády jejich děti, i to, že protagonisté přijdou a zase odejdou," poznamenala Marie Matušková.

autoři: mkp , duv
Spustit audio