Milovníci bojových umění si letos v České Lípě přijdou na své

18. červen 2020 08:35

Česká Lípa bude na podzim hostit republikový šampionát boxerů. Jak se na něj organizátoři připravují, zjišťoval náš sportovní redaktor.

Kromě prosincového galavečera uvidí diváci také mistrovství republiky v boxu mužů a žen. Třídenní šampionát se uskuteční v říjnu. Přímo ve městě přicházelo v úvahu jediné místo, kam domácí elitu pozvat. „Bude to ve sportovní hale, eliminační zápasy potrvají 3 dny a šampionát vyvrcholí finálovými zápasy,“ říká za organizátory z Viper Clubu Česká Lípa Radek Procházka. Pro všechny je pořádání mistrovství republiky velkou výzvou.

Radek Procházka z Viper Clubu Česká Lípa

Také českolipský klub bude mít přímo v ringu své zastoupení a to hned trojnásobné. V muší váze bude soutěžit Petr Pecka, Jan Kubec a také jedenadvacetiletý Daniel Czigany, který už má čím se pochlubit. Dospělý šampionát ale bude jiný, než ty juniorské. Je to změna.

Boxerským republikovým šampionátem ale nabídka pro milovníky bojových umění v České Lípě nekončí. „Bude i pokračování galavečera, letos 12. prosince, na kterém budou k vidění box, K-1 a MMA,“ upřesnil Radek Procházka k akcím, pod kterými je jako jeden z organizátorů podepsán.

autor: ppe
Spustit audio

Související