Milan Lasica

29. březen 2011

V úterý byl Hostem Radiožurnálu slovenský humorista, textař a herec Milan Lasica, kterého se ptal moderátor Petr Král na jeho divadelní a filmové působení, ale také na trému, ke které se známý herec přiznává. „Předvádění je mi cizí,“ potvrzuje hned v úvodu rozhovoru.

Kromě herecké a režisérské činnosti se věnuje také řízení divadla. „Jsme soukromé divadlo bez státních dotací, což znamená shánět peníze od rána do večera,“ nastiňuje s tím, že veškeré finanční záležitosti za něj řeší spolupracovníci.

Ve vysílání zavzpomínal Milan Lasica také na svého dlouholetého hereckého partnera Júlia Satinského. „Poprvé jsme se potkali v roce 1957, ale nikdy jsme spolu nebyli na dovolené nebo na výletě. Mimo divadlo jsme se setkávali s jinými lidmi,“ vysvětluje. I proto nevznikla mezi ním a Júliem Satinským ponorková nemoc.

Nového hereckého kolegu už však Milan Lasica nehledá. „Je to uzavřená kapitola. Není možné najít někoho podobného,“ domnívá se. Během posledních let spolupracoval zejména s herečkami a také s Milanem Kňažkem. „Trošku jsme si na sebe zvykli a myslím, že naše spolupráce celkem vyšla,“ dodává k tomu.

Herec a textař Milan Lasica čerpá inspiraci k psaní všude okolo sebe

Ve vysílání Hosta Radiožurnálu však padlo mnoho dotazů. Moderátor Petr Král se ptal také na písňové texty, které Milan Lasica píše. Kde hledá inspiraci k psaní fejetonů? A proč by nechtěl být prezidentem? I to se dozvíte při poslechu audio záznamu rozhovoru.

Záznam celého rozhovoru s Milanem Lasicou a dalšími Hosty Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu.

autor: šše
Spustit audio