Milan Cais z Tata Bojs: Máme punkové kořeny

16. září 2013

Máte začínající kapelu a hledáte recept na dlouhodobý úspěch? Zkuste se inspirovat u Tata Bojs, kteří letos oslavili neuvěřitelné čtvrt století své existence. „Mezi námi existuje zvláštní souhra energií. Každý jsme úplně jiný – a možná právě proto to funguje,“ říká bubeník Milan Cais o své symbióze s baskytaristou Markem Huňátem, s nímž se zná už přes 30 let.

Jeho první bicí souprava sestávala z kyblíků a barelů. Dnes, 25 let po prvním veřejném koncertu, je Milan Cais bubeníkem jedné z nejúspěšnějších českých kapel. A tak v rozhovoru s Lucií Výbornou přišla chvíle i na drobné bilancování.

Napadlo vás třeba někdy, kdy vlastně mladá kapela „dospěje“? Třeba když ji draftuje velké vydavatelství – a to nemusí být vždy bez rizika… „Naše nakladatelství nás vzalo pod křídla v roce 2000. Z nezávislého vydavatelství jsme přešli pod velkou mezinárodní firmu,“ popisuje Milan Cais.

„A tehdy to přišlo: pokoušeli se z nás udělat boy band. Nechtěli jsme na to však přistoupit – naše kořeny jsou punkové, v alternativním prostředí,“ zdůrazňuje bubeník a zakládající člen Tata Bojs.

Zajímá vás, jak se stalo, že na pohled i poslech velice klidný Milan Cais během koncertu rozkopal bubny? I to se dozvíte v záznamu celého rozhovoru. A řeč byla samozřejmě i o mnohém dalším: nejen o hudbě, ale třeba i o výtvarnu.

Záznam celého rozhovoru s Milanem Cajsem a dalšími Hosty Radiožurnálu si můžete poslechnout také v iRadiu.

autor: als
Spustit audio