Mikolas Josef v Kompotu: o Eurovizi, budoucnosti v Los Angeles a španělských fanoušcích

12. březen 2018

Do dalšího dílu Kompotu jsme si pozvali Mikolase Josefa. Nejen podle sázkových kanceláří, ale i samotných fanoušků Eurovize je jedním z favoritů letošního 63. ročníku. Jeho singl Lie to Me, se kterým vyjede do Lisabonu, má sice na YouTube už teď přes dva miliony zhlédnutí, pro něj je to ale jen začátek. Živé představení skladby na semifinále a snad i ve finále uvidí přinejmenším stokrát více diváků.

Během propagování svého hitu už například zavítal i na Ukrajinu, kde si z pódia mávali s Jamalou, naší oblíbenou a neméně kontroverzní vítězkou jednoho z minulých ročníků Eurovize, o které jsme toho už namluvili v minulých dílech taky docela dost. Mikolas ale nemíří jen do Evropy. Přitahuje ho i pomyslná Mekka showbusinessu – Los Angeles, o kterém už teď přemýšlí jako o dalším městě, kam se v dalších letech bude stěhovat. Třeba tam natočí také nějakou skladbu ve španělštině. Největší fanouškovskou základnu má Mikolas totiž možná překvapivě právě ve Španělsku.

Zajímaly nás taky přípravy jeho živé show na Eurovizi, která dokáže velmi snadno rozhodnout, kdo nakonec vyhraje a kdo odejde s prázdnou. Zklamáním pro Hanku bylo to, že ho na pódiu nedoprovodí ani velbloud z české farmy, který se objevil v doprovodném videoklipu, ani milion plyšových zmenšenin. Nedoprovodí jej ani lev, natož český, o kterém se zase rozpovídal trochu Šimon, který celý ceremoniál nejprestižnějších národních filmových cen protrpěl čekáním na to, až bude moct jít na záchod. I o tom jsme mluvili v pořadu Kompot, který si můžete poslechnout i jako podcast.

Proč Mikolas tíhnul k hraní na ulici a v jakém evropském městě zažil nejbizarnější buskerský zážitek? A jak je na tom s českými texty?  Poslechněte si celý díl pořadu Kompot.

Pozor! Kompot nově vysíláme každé pondělí od 19:00. Poslechněte si také starší díl s Gabrielou Gunčíkovou, která zastupovala Česko před dvěma lety.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.