Michal Krčmář si užívá poslední dny volna před ostrou přípravou na zimu

19. září 2018 11:03

Týden volna si užívají čeští biatlonisté. Na dlouhou dobu bude poslední. Zimní sezóna se totiž pomalu blíží.

A příprava na zimní sezónu začne už po neděli i pro jabloneckého stříbrného medailistu z her v Koreji Michala Krčmáře. Teď si chce ale ještě odpočinout a tak trochu vyčistit hlavu.

Michal Krčmář začne přípravu na Malorce, lyže vymění za kolo

Michal Krčmář neskrýval po dojetí závodu radost

Na jedenáctý únorový den letošního roku jablonecký biatlonista Michal Krčmář asi nikdy nezapomene. Ve sprintu vybojoval nečekané stříbro. Jenže to už je minulost. Po náročné sezóně vyšperkované korejským úspěchem si především potřeboval odpočinout. A možná mu i došlo, jakého úspěchu vlastně pod pěti kruhy dosáhl.

„Od 24. září až do konce března pojedeme durch až do jara,“ přiblížil náročný program Michal Krčmář. Ne že by v sezóně neměl žádné volno. Jen bude podstatně kratší. „Budu mít třeba dva dny volna po soustředění, ale už bude třeba i psychická síla. Teď chci na chvíli vypnout.“

Relax? Sauna, film i posilovna

Odpočívat může každý podle svých představ. Co by to mělo být v případě mistra světa v letním biatlonu? „Cokoliv jiného než biatlon,“ říká s úsměvem Krčmář. „Třeba to, že pojedu na víkend za mamkou, posedíme, pokecáme. Podívám se na fotbal, půjdu do sauny, podívám se na film,“ popisuje biatlonista.

Stříbrný Michal Krčmář: Na pódiu jsem byl jedinkrát v životě

fb-a-pal-6844_180211-161810_jgr.jpg

Druhou českou medaili na olympiádě v Pchjongčchangu vybojoval biatlonista Michal Krčmář. Doběhl druhý ve sprintu na deset kilometrů. Životním výkonem navázal na sobotní bronz kolegyně Veroniky Vítkové. Českému rozhlasu chvíli po závodě poskytl rozhovor.

Úplně bez sportu to ale nebude. Týdenní tréninkový výpadek si ani sám jablonecký biatlonista neumí dost dobře představit. „Půjdu do posilovny užít si pohyb a vypnout.“ A nepřemýšlet třeba o tom, jaké bylo léto po sportovní stránce. Hlavní je zimní sezóna.

S rolí favorita se chce poprat

Michal Krčmář podle svých slov sice nemůže říct, jaká bude zimní sezóna, ale jednu věc tuší. Zařadil se do absolutní světové špičky. Fanoušci jeho jméno spojují s úspěchy. Ty od něj budou také očekávat. „Člověk sportuje proto, aby dosáhl výsledků. Jsem moc rád, že se mi to povedlo a chci se poprat i s tou rolí, kterou teď budu mít.“

autor: Pavel Petr
Spustit audio