Města v kraji se připravují na Vánoce, v ulicích instalují výzdobu

10. listopad 2018 10:32

Řada měst v regionu začala s chystáním vánoční výzdoby. Dekorace v těchto dnech​ instalují například radnice ve Frýdku-Místku nebo Karviné.

Už v příštím týdnu se do zdobení ulic pustí taky v centru Ostravy, téměř pětistovka dekorací se pak rozsvítí 2. prosince.  

Chybět nebude ani řada nových ozdob. Ty vyjdou na 2 miliony korun. Jednou z novinek bude například takzvané hvězdné nebe v Solné ulici.

„Bude nazdobený Husův sad, budou nasvíceny kašny na Smetanově náměstí, na náměstí doktora Edvarda Beneše i na ulici Umělecké. Nové budou také dřevěné směrovky pro lepší orientaci našich občanů,“ říká místostarostka Moravské Ostravy a Přívozu Alena Pataky (ANO).

Novinek se dočká také Karviná. Tamní radnice letos dá za ozdoby přibližně půl milionu.

„V letošním roce jsme udělali malé úpravy na Svatováclavské ulici, kde vyměňujeme starou dekoraci za novou. Budou tam nové světelné řetězy a hvězdy. Nově jsme pořídili také speciální ledkové stromy, které by měly okrášlit město,“ říká mluvčí Karviné Lukáš Hudeček.

Výzdoba by se v Karviné měla rozzářit 9. prosince. O něco dříve - konkrétně 30. listopadu - začnou svítit také dekorace ve Frýdku-Místku. Město na ně vyčlenilo 150 tisíc korun. Ozdoby tam zůstanou až do 6. ledna. Stejně tomu bude také v Ostravě i Karviné.

Spustit audio

Související