ME v basketbale žen: Všechny zápasy českých reprezentantek uslyšíte živě na Radiožurnálu Sport

18. červen 2021

Digitální stanice Radiožurnál Sport vám od čtvrtka 17. června přinese přímé přenosy zápasů českých basketbalistek na mistrovství Evropy ve Francii a Španělsku. Přímo na místě pro vás bude zápasy komentovat náš redaktor Jakub Kanta.

Češky se hned na úvod šampionátu představí proti šestinásobným mistryním světa z Ruska, které jsou velkými favoritkami na vítězství mistrovství Evropy. O den později nastoupí proti domácím Francouzkám a v neděli vyzvou Chorvatky. Přímo ze skupiny do čtvrtfinále postoupí vítěz skupiny, do osmifinále druhý a třetí tým, pro posledního turnaj skončí.

Mistrovství Evropy v basketbale žen:

17. 6. od 12:00 Rusko – Česko (73:69),

18. 6. od 20:45 Česko – Francie (51:71),

20. 6. od 18:00 Chorvatsko – Česko (56:84).

Povedená generálka

V posledním přípravném zápase před mistrovstvím Evropy předvedly české basketbalistky zatím nejlepší výkon v přípravě. Slovenky, které se na šampionátu také představí, porazily v Praze 77:49. Před odletem si tak Češky zvedly sebevědomí.

Soupiska české reprezentace:

Rozehrávačky:Tereza Vyoralová, Eliška Hamzová, Gabriela Andělová.

Křídla: Kateřina Elhotová, Alena Hanušová, Veronika Šípová, Veronika Voráčková, Natálie Stoupalová, Romana Hejdová, Kristýna Brabencová.

Pivotky: Renáta Březinová, Julia Reisingerová.

Symbolickou pro druhou půli, ve které české basketbalistky rozhodly o vysoké výhře, byla úspěšná trojka s klaksonem oznamující konec třetí čtvrtiny mladé rozehrávačky Elišky Hamzové. Právě méně zkušené hráčky totiž na sebe po změně stran také dokázaly brát zodpovědnost a zamotaly trenérovi hlavu se složením finální nominace.

„Jsme rády, že už to tam začíná padat, před mistrovstvím Evropy se už cítíme trochu sebejistější,“ říká nejlepší střelkyně proti Slovenkám pivotka Julia Reisingerová.

„Jsem spokojený, dobře jsme bránili a soupeře nutili ke ztrátám. Příprava byla lepší a lepší, teď přijedeme na mistrovství Evropy a tam už to rozbalíme naplno,“ usmíval se po zápase slovenský trenér českých reprezentantek Štefan Svitek.

Basketbal živě na Radiožurnálu Sport

Radiožurnál Sport vám jako jediné rádio v české republice přinese všechny zápasy české reprezentace živě. Přímo ve Štrasburku, kde Češky odehrají zápasy základní skupiny, bude náš redaktor Jakub Kanta. Během celého mistrovství Evropy pro vás navíc chystáme řadu magazínů a reportáží.

Čtěte také

Nenechte si ujít skvělou basketbalovou atmosféru, i když budete tou dobou zrovna v práci nebo na cestách, a poslouchejte sport na Radiožurnálu Sport. Naladíte nás na digitálních rádiích DAB+, na internetu nebo v televizní síti DVB-T2. A poslouchat Radiožurnál Sport můžete jednoduše také ze svého mobilního telefonu nebo tabletu v aplikaci mujRozhlas. Tam najdete také kompletní audioarchiv našeho vysílání.

Adresa webového přehrávače je mujrozhlas.cz/zive/radiozurnal.
Živé vysílání najdete také v mobilních aplikacích. A jak naladit Radiožurnál na rádiu? Vysíláme analogově i digitálně. Podívejte se na mapu našich vysílačů.

autor: vla
Spustit audio