Máte rádi dobré jídlo? Tohle si nenechte ujít

14. květen 2013

Víte, která vína se řadí do takzvané velké pětky z Bordeax nebo jak se jí císařský veleštír? A jak chutná takový pětihvězdičkový burger? Pokud v kulinářských pojmech zatím trochu tápete, o něco jasněji možná budete mít po návštěvě největší gastronomické akce v Česku. Ano, je to tak: už posedmé je za dveřmi Prague Food Festival!

Zajímáte se o to, co máte na talíři, poznáváte rádi nové věci a odmítáte tvrzení, že jíme pouze proto, abychom žili? Pak byste si třídenní svátek dobrého jídla a pití rozhodně neměli nechat ujít.

Prague Food Festival, který má v Česku už dlouholetou tradici, totiž 24.–26. května nejenže nabídne skvělé pokrmy a nejlepší šéfkuchaře, představí špičkové podniky, producenty nápojů a delikates, ale také promění areál Královské zahrady Pražského hradu v jednu velkou kuchařskou školu!

Pod vedením renomovaných šéfkuchařů se dozvíte například to, jak se musí na pravé zahradní grilování, jak připravit ty nejlepší krevety nebo třeba jak nachystat skvělou a nenáročnou večeři v pouhých deseti minutách.

Za dobrým jídlem s Radiožurnálem

Workshopy vás nebaví? Možná dáte přednost kulinářským talk show – třeba těm na výmluvné téma Nejezte blbě! Nalákat by vás mohlo i to, že moderovat je bude vedle Pavla Maurera také šéfredaktor Radiožurnálu Jan Pokorný. A o čem budou se svými hosty mluvit? Třeba o tom, jak se nepřejídat, proč ctít tradiční recepty a suroviny nebo zda láska opravdu prochází žaludkem.

René Zavoral z Českého rozhlasu na zahájení letošního Prague Food Festivalu

Koneckonců, Radiožurnál bude mít na akci i svůj stánek. Najdete ho u Míčovny Pražského hradu.

Tak dorazte, těšíme se na vás! A zapište si: začínáme v pátek 24. května přesně v 11.00 u Míčovny Pražského hradu. A protože se letošní Prague Food Festival koná jen pár dnů poté, co rozhlas oslaví své 90. narozeniny, možná během slavnostního zahájení přijde na řadu i dort…

autor: als
Spustit audio