Martin Procházka: Bojoval jsem až do konce hokejové kariéry

5. prosinec 2012

Kdo z hokejových fanoušků by si občas nevzpomněl na zimní olympiádu v Naganu, z níž si čeští hokejisté odvezli zlaté medaile. Stěžejní momenty finálového zápasu s Ruskem si ve vysílání Hosta Radiožurnálu vybavil také Martin Procházka. Otázky mu tentokrát kladl moderátor Petr Král.

„Na gól, který padl ve finále, si pamatuji velmi dobře. Byl to pěkný moment,“ zamýšlí se Martin Procházka s tím, že od té doby už zřejmě neprožil podobně silný moment. „V ten den jsme věřili a zároveň také doufali ve vítězství,“ popisuje. Týmu podle něj tehdy bylo jasné, že o vítězství rozhodne jediný gól. A ten dal český tým ve 49. minutě.

„Měli jsme podporu z domova. Ta se však během doby začala stupňovat,“ nastiňuje s tím, že před olympiádou český tým rozhodně nepatřil mezi favority. „Možná nás soupeři podceňovali, ale postupně se začali bát,“ říká k tomu Martin Procházka, který začal s hokejem v pěti nebo šesti letech.

Čtěte také

„Táta mě vzal tehdy do malého oddílu. Od té doby mě hokej chytl a zůstal jsem u něj,“ zdůrazňuje. O konci kariéry prý příliš nepřemýšlel. „Když se mi dařilo a zranění se mi vyhýbala, tak jsem o jiné profesi neuvažoval,“ přiznává Martin Procházka. „Byl jsem bojovný typ a bojoval jsem proto až do konce hokejové kariéry,“ dodává.

Ve sportovní třídě ho v mládí vedl známý sportovní komentátor Ota Černý. Jak své žáky vedl? Jak se mu tančí ve StarDance s herečkou a zpěvačkou Terezou Dufkovou? A jak přemýšlí o své budoucnosti? I to se dozvíte při poslechu audio záznamu rozhovoru.

Martin Procházka popsal, jak prožíval konec své kariéry

Záznam celého rozhovoru s Martinem Procházkou a dalšími Hosty Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu.

I tentokrát došlo na otázku soutěže Zlaté momenty. Ta se týkala finálového zápasu mezi českou reprezentací a Ruskem.

autor: šše
Spustit audio