Martin Kuba: Pro ODS by bylo výhodnější, kdyby volby byly o něco později

Občanská demokratická strana je na dně – tak alespoň vypadá její obraz poté, co ji současné vedení dovedlo na hranici jednomístného čísla volebních preferencí. Jsou pro tuto stranu vůbec předčasné volby výhodné? S úřadujícím předsedou ODS Martinem Kubou mluvil ve středu moderátor Martin Veselovský.

„Pro ODS by bylo výhodnější, kdyby volby byly o něco později, protože bychom mohli mnohem lépe reagovat na zásah, který strana dostala,“ míní Martin Kuba a zmiňuje, že za zásah považuje kauzu kolem Jany Nagyové a odstoupení Petra Nečase. Předčasné volby však přes všechny volební průzkumy považuje za jediné správné řešení pro Českou republiku.

Čtěte také

„Byla by škoda, kdyby kvůli zrychlení o týden občané platili příští rok třeba o sto miliónů víc,“ komentuje zákon o obnovitelných zdrojích, který ještě neschválil Senát. „Pokud Senát schválí novelu, nemáme problém s rozpuštěním Poslanecké sněmovny,“ dodává.

„Během 14 dní budeme moci představit lídry ve všech krajích i centrálního lídra,“ míní Martin Kuba s tím, že pokud bude Miroslava Němcová stát o jeho podporu, dostane ji.

Záznam celého rozhovoru s Martinem Kubou si kdykoliv můžete poslechnout v iRadiu.

autoři: mav , šše
Spustit audio