Markek Huňát: Tolik Andělů jsme nečekali

21. březen 2005
Dva na jednoho

Vydařený první jarní den a příjemný poslech Českého rozhlasu 1 - Radiožurnálu vám přejí Naděžda Hávová a Vladimír Kroc. Hezký dobrý den. Náš dnešní host má za sebou podle všeho náročný, ale velmi úspěšný víkend. Z pěti nominací na ocenění Akademie populární hudby získala skupina Tata bojs čtyři. Člen kapely, baskytarista, zpěvák, textař a také spisovatel Marek Huňát, známý spíš jako Mardoša, je naším dnešním hostem. Dobrý den i vám.

Host (Marek Huňát): Dobrý den.

Moderátor (Vladimír Kroc): Marek Mardoša-Huňát je ročník 1974. Už v pěti letech v mateřské školce ho potkalo osudové setkání s Milanem Caisem, řečeným Bublinou. V roce 1988 spolu na Hanspaulce založili Tata Bojs. Jejich první album Šagali, šagáli vyšlo o tři roky později. Výrazněji se prosadili až v novém tisíciletí po albu Futuretro. Před rokem vydali zatím poslední CD, Nanoalbum, které bylo vyhlášeno rockovým albem roku 2004. Mardoša vydal Nanobook, utopickou novelu, ilustrovanou Milanem Caisem, které před 10 lety předcházela útlá knižní prvotina Kůl v plotě. Na podzim vyrazili Tata Bojs na Nanoturné, které vyvrcholilo velkým koncertem v T-mobile aréně. Mardoša nějaký čas, 10 let, pracoval v klubu Delta v Praze. Publikoval sloupky a fejetony v Rock&Popu, v Lidových novinách a take v Mladém světě. Je ženatý, bezdětný.

Moderátor (Naděžda Hávová): Vraťme se ještě k tomu sobotnímu večeru. Jsou ty 4 sošky Andělů se šalmají dostatečným zadostiučiněním poté, co Nanoalbum přijali kritici zprvu tak nějak rozpačitě?

Host (Marek Huňát): No, abych řekl pravdu, tak jsme nad tím takhle přímo ani nepřemýšleli. Nás to prostě jako potěšilo a nečekali jsme tolik, že tolik jich proměníme. Zprvu nás překvapili vůbec proč je takových nominací, protože právě deska se prodala o něco míň než minulá, než Biorytmy. Recenze, myslím, že nebyly špatné, ale taky nebyly všechny úplně jako . . .což je asi v pořádku. To je normální, ale takže jsme byli překvapeni už jenom z těch nominací a potom jsme se spíš v těch nominacích jednotlivých cítili, že jak jsou tam silnější jména, takže jsme si říkali, že to tak bývá někdy. Když někdo má moc jako, vypadá jako favorit, tak to často dopadne úplně naopak a nedopadlo. Takže jsme měli radost.

Moderátor (Vladimír Kroc): Jak jste se o ty sošky od Jaroslava Rony podělili?

Host (Marek Huňát): No zatím takže, teda cenu za klip tu si odvezl Jakub, protože je to jeho práce. Režisér Jakub Kohák, takže tam to bylo jasný a ty zbylí tři jsme včera přivezli a dali jsme je Dušanovi, protože ten tam nemohl být, aby si je chvilku nechal doma a pak je vezme do studia, nebo jako do naší zkušebny a tam máme takovou předsíň, předsíň slávy, no.

Moderátor (Vladimír Kroc): Předsíň slávy, to je hezké. Pojďme si říct, kdo aktuálně teď tvoří Tata Bojs?

Host (Marek Huňát): Tak je nás tam momentálně víc. Tak kromě mě a Bubliny, Milana Caise, je tam právě Láďa Bar, který s náma hraje od, vlastně už koncem roku 2002 jsme ho přijali a první koncert s náma měl na jaře 2003, takže už 2 roky aktivně s náma hraje. Pak Dušan Neubert, který už od alba Futuretro právě z roku 2000 jsme s nim tam poprvý spolupracovali ve studiu, pak jsme s nim jezdili víc jako, že nás učil na koncertech a teď přešel do kapely už jako člen, protože se podílí jako producent na nahrávkách i jako skladatelsky. Klárka Imravová je náš stálej nebo neustálej host, jak říkáme. Takže ta už je taky součástí našeho týmu už od konce roku 1999.

Moderátor (Vladimír Kroc): Takže máme 2 nové pojmy, předsíň slávy a neustálý host.

Moderátor (Naděžda Hávová): Nanoalbum je koncepční album. Kdo přišel s nápadem vytvořit komponované, tématicky ucelené album?

Host (Marek Huňák): No, tenkrát v létě 2003 to napadlo mě, že bysme mohli to zkusit udělat takhle. Neměl jsem tedy vůbec nápad jak, nebo jaký by měl být ten příběh. Už dýl sem vlastně přemýšlel nad tím, jestli by šlo v dnešní době, když už to je vlastně extrémně nemoderní, řekl bych, udělat takovou koncepční desku.

Moderátor (Naděžda Hávová): Proč je to extrémně nemoderní?

Host (Marek Huňák): Tak možná ne extrémně, to jsem možná přehnal, ale jako myslím si, že...

Moderátor (Naděžda Hávová): Těžce stravitelné pro současné posluchače.

Host (Marek Huňát): Že teďkons, že si myslím, že to mělo ty koncepční alba vrchol v sedmdesátých letech. Většinou artrockový kapely to pojímaly jako takový velko, vlastně skoro už jako se to dotýkalo vážný hudby a tak. To my jsme nechtěli jít touhle cestou hudebně, že jsme chtěli zůstat u našich písniček, ale lákalo nás na tom zkusit udělat album tak, aby celý prostě vyprávělo příběh a bylo propojený textově, aby i ty postavy se objevovaly ve víc písničkách a když jsme si řekli, že bysme to, jsme se dohodli, že to zkusíme, pak jsme vymysleli na podzim 2003 ten základní příběh, který už se neměnil. Tak pak si myslím, že pro nás byl největší úspěch to, že jsme to opravdu dotáhli, že na konci to tak bylo. Protože často to bejvá, nebo často bejvá, že kapela chce udělat něco takového, ale pak se jí to začne rozpadat jako pod rukama, že jako ty nápady se tak rozutečou a už se na to vykašlou. Tohle si myslím, když nic, tak tohle byl opravdu úspěch náš.

Moderátor (Vladimír Kroc): Nanobook nebo-li Nanoknížka je vydavatelem charakterizovaná, jako křehký příběh internetového věku. Josef Chuchma v Mf-Dnes, obávaný kritik, napsal, že je to sympatická a vtipná prózička a cituji ještě, fantazií nadýchnutá záležitost. Tak to vás jako autora jistě potěšilo. Myslíte, že knížka může být srozumitelná i těm, kteří neznají CD nebo nebyli na vašem vystoupení?

Host (Marek Huňát): Já myslím, že by měla bejt, nebo doufám. Psal jsem jí tak, aby podobně jako jsme dělali desku, kde jsme chtěli, aby celá jako taková vyprávěla ten příběh, aniž by člověk musel si číst něco v bukletu, natož někde na internetu a tak. Proto možná, což byla jedna z častejch výtek kritiků, nebo celkově i jako posluchačů, že jim vadily tam částečně i ty mluvený předěly a tak, který počítám s tím, že při dalších posleších třeba teď budu přeskakovat, ale to byl důvod, aby to dával dohromady celej ten příběh, aniž by bylo potřeba nekaj se jinam dívat. Tak stejně tak jsem se snažil přistupovat k tý knížce, aby se dala přečíst a jako příběh byl zajímavej i bez toho, že by musel znát kapelu, ale předpokládám, že spíš si to koupili lidi, který nás znaj a který zajímalo se dočíst o tom příběhu něco víc, než stesky.

Moderátor (Vladimír Kroc): Když jsem si dal vaše jméno, respektive tedy přezdívku do vyhledávače na internetu, tak z posledních článků jste vycházel spíš jako spisovatel, jako host nejrůznějších literárních veletrhů a akcí. Cítíte se být spisovatelem?

Host (Marek Huňát): No to se rozhodně necejtim. Myslím si, že je to přehnaný, ale to je spíš tím, si myslím, když píšou o kapele, tak že píšou spíš o celé kapele. Zatímco když já jsem zatím měl autorský čtení jenom 3, což jako je málo, ale na těch místech, kde jsem četl, tak tam měli svoje stránky, takže tam mě uvedli jako samostatně.

Moderátor (Vladimír Kroc): Láká vás to, chtěl byste se víc věnovat třeba psaní?

Host (Marek Huňát): Rozhodně mě to baví takhle si něco výmejšlet a psát, takže mě to láká, ale vím, že to ještě je hodně v zárodku.

Moderátor (Naděžda Hávová): Vraťme se ještě k Nanoalbu a k Nanoknize. Celý projekt se chystáte uzavřít DVD. Kdy by to mělo být hotové a jak si zhruba představujete, že by vypadalo?

Host (Marek Huňát): Vlastně základ toho DVD bude koncert z T-mobile arény, z loňského října a takže podle toho by to mělo vypadat. Režie se ujal Jakub Kohák, který režíroval naše 2 klipy. Je to Duet a předtím Atam sim azam a to bude základ DVD, pak samozřejmě chystáme plno bonusovýho materiálu. Například vlastně Nanoalbum jsme natáčeli v rozpětí od toho léta 2003 do května 2004 a během tý celý doby blbneme na kameru, natáčel různé záběry, takže z toho bysme chtěli udělat nějakej krátkej sestřih a plno dalších věcí, který třeba budou i překvapení, doufám, možná i pro nás některý věci. A vyjít by mělo, původně jsme sice uvažovali už že by vyšlo teď na jaře, ale pak jsme se rozhodli spíš, že bude lepší ten podzimní termín, takže na podzim 2005, abysme to stihli v klidu připravit a mohli třeba k tomu udělat turné, který se vždycky dělá líp na podzim než na jaře.

Moderátor (Vladimír Kroc): Určitě tam bude právě Virtuální duet, od soboty klip roku 2004, alespoň podle akademiků tady v české hudební, nebo v České akademii populární hudby, tak se to myslím jmenuje. Tak co kdybychom si teď Virtuální duet od Tata Bojs poslechli?

Host (Marek Huňát): Jsem pro.

Moderátor (Naděžda Hávová): Hostem pořadu Dva na jednoho je ztělesněné fluidum skupiny Tata Bojs, to je příměr, který jsem si vypůjčila z časopisu Muzikus, baskytarista Mardoša. Mardošo, já jsem vám slíbila, že ještě budete moci pozdravit babičku Jiřinku, protože ona nás v tento čas, jste říkal, vždycky pravidelně poslouchá.

Host (Marek Huňát): No samozřejmě, protože já váš pořad slýchávám u babičky Jiřinky na obědě vždycky, takže.

Moderátor (Vladimír Kroc): Má dobrý vkus.

Host (Marek Huňát): Stejně jako babičku Lidunku, která určitě teď poslouchá rádio, tak je zdravím. Ahoj babi.

Moderátor (Vladimír Kroc): Tak my je taky zdravíme. Tak pojďme k tomu, mimochodem jak to vůbec vzniklo ta přezdívka Mardoša?

Host (Marek Huňát): To vzniklo už dávno. Někdy ve druhý třetí třídě, tak v roce 82 nebo 3.

Moderátor (Vladimír Kroc): Vymyslel to Bublina?

Host (Marek Huňát): Vymyslel to Bublajs a jako nějakým způsobem vlastně komolil moje jméno, až z toho vznikla Mardoša.

Moderátor (Naděžda Hávová): A jak vznikl název Tata Bojs, konec konců autoři televizní série Bigbít vás charakterizují jako veselé hodné hochy z Foglarových knížek.

Host (Marek Huňát): No, to vzniklo taky takovou jakoby zkomoleninou někdy v tý osmý třídě. Původně jeden náš tehdejší bejvalej kytarista přišel s názvem Tapa Boys, s ypsilon jako a my jsme to s Bublinou poupravili, že Bubla tam chtěl Tata a já jsem tam chtěl j a to už nemělo žádnej význam, nějak nám to přišlo vtipný. Pozdějš už se nám to moc nelíbilo, ale už jsme si říkali, už je to zavedený jméno, měli jsme 3 koncerty za sebou, tak jsme řekli, to už neměníme a teď už nad tím ani nepřemýšlíme.

Moderátor (Vladimír Kroc): Vaším otcem je Čestmír Huňát, známý jako člen vedení Jazzové sekce. Do jaké míry ovlivňoval váš hudební vkus a hudební zrání?

Host (Marek Huňát): Tak ovlivňoval hlavně tím, že doma prostě jsme měli plno muziky a mohl jsem si vybírat a poslouchat hodně i v době, když dělal v Jazzové sekci. Teďkons když dělá u . . . taky s novým jazzem jak dělaj festivaly různý, tak jsme tam jezdili už jako malí, když jsme ještě, už jsme teda hráli, ale ještě nás na ty festivaly nezvali, ale takže tímhle. Né že by vyloženě směřoval k něčemu.

Moderátor (Vladimír Kroc): Říkal, co máte poslouchat.

Host (Marek Huňát): Ale že jsme si měli možnost vybrat.

Moderátor (Vladimír Kroc): Vy jste prý o prázdninách jezdívali s kamarády na chatu, kde jste měli vlastní republiku a váš táta byl prezident. Čeho ministr jste nejčastěji býval?

Host (Marek Huňák): My jsme tam už jiný funkce neměli. To teda mě překvapuje, kde jste našli tyhle informace. To bylo tak v těch 86, 88 letech. My jsme tam měli pak různý atrakce, za který jsme vybírali poplatky. Já jsem tam měl, tuším, trampolínu.

Moderátor (Vladimír Kroc): Ale taky už jste tam vydávali vlastní noviny.

Host (Marek Huňát): To je pravda. Já s kamarádem David Kuřou, to nechápu dneska, jsme vstávali v 8 ráno vždycky a ťukali jsme tam na psacím stroji přes průklepáky, v takovém kurníku jsme si udělali redakci.

Moderátor (Naděžda Hávová): Teď asi častěji než na chatu jste na chatu. Jak důležitá je pro vás informační technika?

Host (Marek Huňát): No vlastně je to takový, že člověk už je na to zvyklý, že už si to neumí představit jinak. Já třeba jsem někdy přemýšlel, jako to vůbec šlo dřív. Něco zorganizovat, když nebyly mobily, když nešlo zavolat sorry, jsem v zácpě, přijedu za čtvrt hoďky.

Moderátor (Vladimír Kroc): Pokud si zrovna ten telefon nezapomenete někde mimo, neposloucháte muziku a neslyšíte jeho zvonění. Mám tu zkušenost. Obě tedy s vámi.

Host (Marek Huňát): Ale abych řekl pravdu, tak zas nejsem takový, tak mail samozřejmě používám, že už je to taková běžná věc, ale nejsem zas že bych vyloženě vysedal, nějaký ty chaty, že moc ani nesjíždím. Trošku jsem se na nějaký byl podívat v době, když jsem psal Nanobook, kde právě jsem se trošku tý tématiky dotýkal, tak jsem se tam chtěl podívat, abych věděl, jak to tam vypadá, ale abych řekl pravdu, tak mě to většinou brzo přestalo bavit a jenom jsem tak nakoukl.

Moderátor (Vladimír Kroc): Ale celkem vzorně přispíváte na vaše stránky, tam je to celkem aktuální.

Host (Marek Huňát): Snažím se ty novinky trošku doplňovat, no, to jo.

Moderátor (Naděžda Hávová): Původní tvář Tata Bojs byla, řekněme, infantilní. Nebrání vám ta póza třeba jen podvědomě dospět, dozrát?

Host (Marek Huňát): To nevím, abych řekl pravdu. Netuším, jestli jsme už dozráli nebo ještě ne, ale necejtim v tom vyloženě zábrany. Spíš má třeba člověk nějaký svoje limity, ale to nedokážu posoudit.

Moderátor (Vladimír Kroc): Já se zase vrátím na ty internetové stránky Tata Bojs, tam jsem se dočetl, kromě jiného, že jste se v únoru vrátil z Malajsie a jak jsem se teď dozvěděl, tak to nebyla náhoda, že jste jel do Malajsie, protože vaše maminka je tam velvyslankyní. Tak to byl asi docela hezký výlet.

Host (Marek Huňát): No to byl parádní výlet. Právě, že moje matka je diplomatka a...

Moderátor (Vladimír Kroc): Takže paní Mardošová je velvyslankyně.

Host (Marek Huňát): Dřív už působila v jiných zemích, ve Finsku a v Egyptě a teďkons v září odjela do Malajsie, tak to bylo poprvé, co jsme tam byli. Jsem tam jel s Barkou, svojí ženou, takže vlastně to byla taková dodatková svatební cesta a...

Moderátor (Vladimír Kroc): Vy jste se ženil v září?

Host (Marek Huňát): V září 2004.

Moderátor (Vladimír Kroc): Tak to ještě jde, jako svatební cesta v únoru, proč ne.

Host (Marek Huňát): My jsme na jednu byli rovnou tenkrát a teď ještě byla taková druhá větší, takže a bylo to parádní. Tam já jsem nikdy nebyl.

Moderátor (Naděžda Hávová): Jak dlouho jste tam pobyli?

Host (Marek Huňát): Byli jsme tam 5 týdnů a já jsem nikdy nebyl takhle daleko ani tímhle směrem, takže jsem zíral. jaký tam je teplo a jak tam je bujná vegetace.

Moderátor (Vladimír Kroc): Vystoupí Tata Bojs v Malajsii?

Moderátor (Naděžda Hávová): To jsem se chtěla zeptat.

Host (Marek Huňát): Zatím konkrétně tam nic neplánujem, i když nějaký kontakty máme, ale přece jenom ty letenky jsou drahý tam.

Moderátor (Naděžda Hávová): Milan Cais se před víkendem vrátil z Japonska, kde připravoval expozici Expo 2005. Už vám stihl své zážitky vyprávět?

Host (Marek Huňát): No strašně narychlo, protože on to měl úplně šílený. On se vrátil v den těch Andělů a vlastně měl za sebou 26hodinový let, protože přestupoval asi třikrát. Přiletěl na Ruzyň někdy v 11 dopoledne a pak 6 hodin jel do Ostravy autem, takže jako myslím si, že si on si pak musel připadat trochu jako. . . jak už byl úplně zblblej. Protože v tom letadle říkal, že moc nespal. Takže trošku jsme si tam povídali, ale tam v tom zmatku a tím, že jsme pořád ty ceny dostávali, tak jsme si nestihli popovídat úplně.

Moderátor (Naděžda Hávová): Takže jste zážitky z Asie ještě nedovedli konfrontovat spolu.

Host (Marek Huňát): No já, my jsme jemu fotky promítali doma, když jsme se vrátili, ale ještě Bubla říkal, že ještě nějaký bude mít fotky. Uvidíme.

Moderátor (Vladimír Kroc): Když jsme u těch fotek, tak vy se prý věnujete kobercovému fotografování. Můžete to nějak přiblížit?

Host (Marek Huňát): To je takový termín, který jsem si vymyslel pro svoje fotografování, který mě baví a vlastně spočívá v tom, že fotím, co nejvíc to jde.

Moderátor (Vladimír Kroc): Takže něco jako kobercový nálet, tak kobercové fotografování.

Host (Marek Huňát): Tak něco v tom duchu, že se snažím zachycovat.

Moderátor (Vladimír Kroc): To platí i o Malajsii, tímto způsobem?

Host (Marek Huňát): Tam jsem vyfotil asi 2 dva tisíce padesát dva fotek.

Moderátor (Vladimír Kroc): Digitálně?

Host (Marek Huňát): Digitálně. Teď už digitálně, do roku 2002 jsem fotil analogově, takže snažím se tak nějak zachytit ten průchod svého života.

Moderátor (Naděžda Hávová): A uchováváte si úplně všechny fotografie nebo to potom nějak čistíte?

Host (Marek Huňát): Bohužel jo, protože ty takový s tím digitálem je to takový ošemetný, že si člověk jako nafotí a říká si, pak si vyberu, pak si nestihnu vybrat a když to zkopíruju do počítače tak si říkám, tak to už je škoda to mazat.

Moderátor (Naděžda Hávová): Třeba se nějaké fotky objeví také na tom DVD připravovaném, které má vyjít na podzim.

Host (Marek Huňát): Pár by jich tam mohlo bej. Už se jich pár objevilo z natáčení na bonusový nebo takový limitovaný verzi Nanoalba.

Moderátor (Naděžda Hávová): Možná, že bychom se ještě měli zmínit o jarní akci, která vás teď čeká 7. dubna. Bude to unikátní klubové vystoupení v klubu Roxy v Praze. Čím má být tak výjimečné?

Host (Marek Huňát): No, z našeho hlediska to bude výjimečnej, ale klubovej koncert, což je vždycky příjemný, že tam to nebude jako v tý hale žádná projekce, žádný velký věci okolo. Zase na klubovejch koncertech je vždycky lepší kontakt s publikem a bejvá většinou lepší atmosféra. Doufám, že se to v Roxy podaří a co hlavně bude pro nás výjimečné a co je pro nás čest je, že hrajem jako předkapela nebo pokapela, já nevím jak to bude přesně zorganizovaný, Karla Bartoše. On se jmenuje Karl Bartos, ale říkáme mu česky Bartoš, což je bývalý člen kapely Kraftwerk, která je naše velmi oblíbená. Není to sice zakládající člen, ale hrál s nima v nejdůležitějších letech od roku 75 do roku 91 a natočil s nima ty nejvýznamnější desky. Takže to se na to těším a jsme zvědaví.

Moderátor (Vladimír Kroc): Tak tedy 7. dubna klub Roxy v Praze. Je tady jaro, už jste to nějak zaznamenal?

Host (Marek Huňát): Ještě úplně ne, protože už to tak vypadalo trošku, že ta zima konečně ustupuje, ale jak jsme jeli do tý Ostravy, tak tam nám byla taková kosa, že zase nějaký mrazíky přízemní a todle. Dneska taky je sice hezky, ale ještě trošku to foukalo, tak doufám, že už přijde úplně.

Moderátor (Vladimír Kroc): A sledujete to na sobě, že to na vás nějak pozitivně nebo nějak vůbec působí příchod jara?

Host (Marek Huňát): Já abych řekl pravdu, tak já pozitivně vnímám celkem všechny roční doby. Takže i jaro vnímám pozitivně, ale na druhou stranu jsem alergik, což mám i v tý naší písničce, ale to zatím je právě ještě v klidu, protože nic ještě nepučí. A já jsem ten alergik, který spíš má problémy ne úplně s těma prvníma pupencema, ale až tak někdy v květnu. Květen, červen jsou pro mě krizový, pak už je to zase dobrý.

Moderátor (Naděžda Hávová): Včera začal pašijový týden. Jaký vztah má Marduša k Velikonocům?

Host (Marek Huňát): Tak hlavně pozitivní. My máme takovou tradici, kterou dodržujeme letos, že jezdíme k nám na chalupu do Deštné, jako do jižních Čech, právě s kamarádama a tam je trávíme, že tam chodíme tak na vycházky, hrajem baseball, takovou nohou od stolu co tam máme, pouštíme si filmy a muziku. Tak se těším, že to podobně proběhne i letos.

Moderátor (Naděžda Hávová): Takže žádná mrskačka? Bude to baseballovou od stolu?

Host (Marek Huňát): Taky tam trošku, že holky nějaký vajíčka udělají. Já abych řekl pravdu, tak mám trošku problém v pondělí, abych kvůli tomu nějak vstával brzo a já ani nejsem moc na to, na ty násilný projevy toho, spíš nějakou tu básničku říct, ale to já už si nepamatuju.

Moderátor (Vladimír Kroc): Dobrá, takže mám pocit, že na nic důležitého jsme nezapomněli. 7. dubna klub Roxy a Tata Bojs a jejich klubové vystoupení v Praze.

Host (Marek Huňát): To všechny zvem.

Moderátor (Vladimír Kroc): Potom DVD, tak to bude až na podzim jste říkal a k tomu snad nějaké turné. Jinak chystáte něco dalšího, nebo budete spíš odpočívat?

Host (Marek Huňát): Odpočívat asi vyloženě ne, ale tak teď nás budou čekat nějaké koncerty na jaře, právě víc klubovejch koncertů a ještě nás čeká hodně práce na tom DVD.

Moderátor (Vladimír Kroc): Nás už teď čeká rozloučení a po něm písnička Elišce, která je právě z onoho oceněného nejlepšího rockového alba roku 2004 skupiny Tata Bojs, které se jmenuje Nanoalbum. Mardoša, host prvního jarního vydání pořadu Dva na jednoho. Děkujeme a ať se vám daří, celé kapele samozřejmě, na shledanou.

Host (Marek Huňát): Děkujem taky, na shledanou.

Moderátor (Naděžda Hávová): Na setkání v pořadu Dva na jednoho opět za týden se s vámi těší Vladimír Kroc a Naděžda Hávová. Příjemný poslech dalších pořadů Českého rozhlasu 1-Radiožurnál.

Moderátor (Vladimír Kroc): Na slyšenou.

Autorizovaným pořizovatelem elektronického přepisu pořadů Českého rozhlasu je ANOPRESS IT, a.s. Texty neprocházejí korekturou.

autoři: vlk , nah
Spustit audio

Více z pořadu