Mandela, prosba o nugety nebo pomoc sebevrahům. Twitter zveřejnil nejvíc přeposílané tweety

Twitter je někdy přirovnávaný k sociální síti pro novináře. Je to skvělý nástroj pro rychlé šíření informací mezi velké množství lidí. Značné pozornosti se tam dostává i politikům. Ovšem najde se tam taky místo pro zábavu. To dosvědčuje seznam těch nejpřeposílanějších tweetů, který sociální síť zveřejnila.

Reordmanem je šestnáctiletý Carter Wilkerson. Ten uživatele zaujal svou tklivou prosbou o kuřecí nugety. „Napsal v překladu: Pomozte mi prosím! Potřebuju své nugety! To zaujalo celkem 3,6 milionu lidí,“ přibližuje Matěj Štýs ze zahraniční redakce.

Za prosbou se neskrývá nic víc než touha po kuřecích nugetech z amerického řetězce rychlého občerstvení Wendys. Wilkerson totiž na začátku roku dumal nad tím, jak se dostat k ročnímu přísunu své oblíbené smažené pochoutky zdarma. Napsal proto na Twitter Wendys a zeptal se. Oficiální profil řetězce mu odpověděl, že by musel získat 18 milionů sdílení. A tak začal hoch sbírat.

Těch osmnáct milionů sice nezískal, nakonec se ale za Wilkersona přimluvili i některé celebrity, například moderátorka Ellen DeGeners a nebo oficiální účty Googlu, Microsoftu nebo Apple Music. Wendys se proto nakonec rozhodlo, že chlapci nugety dopřeje. Konec konců, za takovou reklamu se to firmě určitě vyplatilo.

Přes 1,7 milionu lidí také sdílelo tweet bývalého amerického prezidenta Baracka Obamy. Ten napsal výrok jihoafrického bojovníka proti Apartheidu Nelsona Mandely: Nikdo se nenarodil s nenávistí vůči jiné osobě kvůli barvě pleti, původu nebo víře. Mimo to se do seznamu dostala třeba i žádost jednoho uživatele o pomoc sebevrahům.

autor:
Spustit audio