Manažer hokejové Slavie Bukač dal výpověď. Vedení ho prý stejně chtělo odvolat

10. říjen 2016

Sotva se stabilizoval fotbalový klub Slavie, v krizi je ten hokejový. Namísto toho, aby sbíral body potřebné k návratu do extraligy, zbavuje se kvůli ekonomické dietě hráčů, jejichž schopnosti by mu je měly zajistit. Celou situaci teď navíc zkomplikovala i výpověď muže, který má hokejisty v pražském klubu na starost, sportovního ředitele Luďka Bukače mladšího.

Oproti sobotnímu výprasku v Prostějově, který odehrála juniorka a kde chyběl kompletní A tým (svoji absenci odůvodnil zdravotními problémy), se na dnešním tréninku sešla proti běžnému standardu polovina hráčů. Další nepříjemná novina čekala na trenéra Milana Razýma po odchodu z ledu.

„Teď jsem se právě dozvěděl, že sportovní manažer Luděk Bukač podal výpověď. Měl na starost personální změny, co se příchodů a odchodů hráčů týká. Nedostali jsme žádné informace, jenom jsem čekal, kdo přijde, a kdo ne. Dostali jsme lékařské zprávy od kluků, kteří nebyli v sobotu na zápase,“ přiblížil kouč Slavie.

V rámci šetření se majitel klubu Vladimír Pitter rozhodl vyvázat smlouvy s 12 nejdražšími hráči A týmu - hokejisté se proti jeho plánům ohradili - stejně tak i odstupující Luděk Bukač mladší.

„Ve svém prohlášení jsem řekl, že cítím, že hráči mají velké sociální problémy. Jsme na začátku sezony – hráči mají rodiny, museli se sem přestěhovat, takže si museli vzít byty. Myslím, že to ty hráče strašně tíží,“ řekl Luděk Bukač mladší.

Podle Jakuba Mezlíka, tiskového mluvčího klubu, Bukač mladší svojí výpovědí majiteli Slavie akorát ulehčil práci.

Čtěte také

„Pan Bukač oznámil, že přinese výpověď, což pan Pitter akceptuje. Vyřešil to v podstatě za pana Pittera, protože stejně měli mít dneska schůzku, na které by mu to pan Pitter oznámil. Nastalou informaci pan Bukač nezvládl, podle pana Pittera nevhodně působil na tým, a proto by stejně došlo k jeho odvolání,“ uvedl tiskový mluvčí pražského klubu.

Slavii čeká další zápas ve středa, začne se začne se v 18 hodin a soupeřem budou domácí České Budějovice. Více jistot zatím její fanoušek nemá.

autoři: mau , jkn
Spustit audio