Máme výborné trenéry a to je důvod, proč jsme dobří, myslí si šéftrenér vodních slalomářů Pultera

23. září 2021

Hostem sportovní talkshow Na férovku s Vavřincem Hradilkem je dlouholetý šéftrenér vodních slalomářů Jiří Pultera. Na co se nejvíc těší, až po letošním mistrovství světa skončí ve funkci? Jak vzpomíná na svoji první olympiádu? Jak se mění vodní slalom? A jaký je rozdíl mezi tréninkem v Americe a v Česku? Poslechněte si celý rozhovor!

Jirko ty jsi zažil už osm olympiád a z toho sedm s českým týmem. Ze všech jsme přivezli medaile. Víš, kolik jich je?

To nevím.

Já tě nebudu trápit. Je to 13 olympijských medailí. Z mistrovství světa dokonce 74, což mi přijde jako neuvěřitelné číslo. Jakou máme pozici ve světě?

Řekl jsi to hned v úvodu. Myslím, že máme suprovou pozici. 

Čtěte také

Když se podíváš zpátky na dobu tvého působení. Kdy to bylo nejobtížnější?

Pro mě osobně to bylo po návratu do Česka. Ta změna toho, jak všechno fungovalo, nebyla ideální. Šok byl největší po návratu. Potom jsme si ale zvykli a teď je to v pohodě.

Já jsme v mančaftu zažil generaci, která závodila v 90. letech. Byl jsem svědkem generační obměny. Nebál ses tehdy o výsledky?

Nebál, v tu dobu jsem se nebál. Hodně věcí se odvíjí od trenérů, které máme výborné. To, jak přicházejí mladí, kteří přináší nové věci, je důvod, proč jsme tak dobří a proč mě to baví.

Myslíš, že ten důvod, proč je vodní slalom na takové pozici je právě práce trenérů? Co nás ještě odlišuje od zbytku světa?

Máme suprové podmínky v tom, že jsou dostupné kanály. To nikde na světě není. Dítě přijede městskou hromadnou dopravou a může trénovat na kvalitní trati s kvalitními trenéry. Tak dobré podmínky, jako máme u nás, nemají nikde na světě.

Sportovní talkshow Na férovku s Vavřincem Hradilkem každý čtvrtek živě na Radiožurnálu Sport
autoři: Vavřinec Hradilek , vla
Spustit audio

Související