Magnetem letošní Letní Letné jsou kanadští 7 Fingers

20. srpen 2012

Hvězdy nového cirkusu se o víkendu doslova nastěhovaly do Letenských sadů. Už podeváté se tam totiž koná mezinárodní festival s názvem Letní Letná, který potrvá až do 2. září. Přijel i jeden z nejlepších souborů světového nového cirkusu - 7 Fingers.

Festival včera odpoledne odstartoval cirkusový průvod plný barev a masek. Vystoupili soubory V.O.S.A. Theatre, nebo Orchestrion Petra Píši a mnoho dalších. A po včerejším zahájení je dnes už mezinárodní festival nového cirkusu a divadla Letní Letná v plném proudu.

V Letenských sadech vyrostlo městečko s cirkusovými šapitó letos už po deváté. Za organizátory největší magnety prozradil Jiří Sedlák:

Největším lákadlem bude kanadský soubor 7 Fingers, který je jeden z nejlepších na světě. Dále lákáme třeba na francouzský soubor Cirque Galapiat, které hraje v dalším šapitó své představení Rique ZérO, založené na riskování."

Soubor 7 Fingers ocenil i ředitel festivalu letní Letná Jiří Turek:

7 Fingers je soubor de facto mladý, protože funguje asi 10 let, ale už mají několik představení a opravdu jsou jedni z nejlepších na světě v tomto oboru. Mohou hrát v divadle, mohou hrát v šapitó.“

Do Prahy přijeli 7 Fingers s projektem La Vie, ve kterém kombinuje cirkusové umění plné akrobacie, žonglování a nebezpečných skoků s kabaretem, tancem a živou hudbou.

autoři: zuf , Denisa Jeřábková
Spustit audio