Má nejšikovnější ruce. A bez rychlého bruslení se může obejít, chválí Jágra brankář Weeks

11. srpen 2017

V létě shánějí brigádu studenti, o pracovní nabídky se zajímají například také hokejisti. Třeba aktuálně nezaměstnaný Jaromír Jágr, který vyhlíží další sezonu v 45 letech. A jeho pokračováním v kariéře se baví i tam, kde hrál nejdéle, v NHL.

„Pravděpodobně má nejšikovnější ruce. A bez rychlého bruslení se může obejít. Zavážet puky skrz kluziště mohou jiní. Kdo jste viděl, že by padaly góly ze středního pásma? To se neděje. Jágrovo místo je v útočném pásmu, tam je silný,“ mluvil v pořadu NHL Network o Jágrovi bývalý brankář několika klubů NHL Kevin Weeks.

Ten nabízí Jágra konkrétním týmům a vysvětluje, proč by se hodil Vancouveru k bratrům Sedinům nebo Coloradu po nepovedené sezoně. Jenom Jágr říká: „Neřeším to. Na druhou stranu jsem nečekal, že bude tak těžké sehnat práci v NHL.“

Ano, ještě nabídnout Jágrovi nový tým z Las Vegas a udělat si srandu z českého hokejisty, že by byl ve městě hazardu pěknou atrakcí na billboardy. Spekulací je hodně a lidé už se chytají i sebemenších bezvýznamností. Třeba že Jágra viděli v Ottawě na letišti, tak by asi měl jít hrát tam, nebo ne?

„Já vůbec nebyl překvapený, protože znám novináře. Ale přesně vím, jak to vzniklo. Jeden fanoušek napíše, že viděl na letišti někoho, kdo měl stejně dlouhé vlasy jako Jágr a vy z toho uděláte tohle…“ směje se Jágr.

Na druhé straně, také se po jeho přistání v Praze nespekulovalo o tom, že bude hrát za Spartu nebo Slavii. A na rozlučce Martina Havláta v Brně taky málokoho napadlo, že by posílil Kometu.

autor: fk
Spustit audio