Lukáš Krpálek rád griluje, do kuchyně se ale moc nehrne

28. červenec 2016

Vrcholový sportovec potřebuje k dosažení kvalitních výkonů nejen náročný trénink, ale i kvalitní a vyváženou stravu. To ovšem neznamená, že si za celý rok nedopřeje i nějakou tu dobrotu, kterou by mu dietolog rozhodně neschválil.

Třeba Lukáš Krpálek miluje grilovaná masa a velice rád si je i sám připravuje. Na jednu takovou grilovačku pozval i reportéra Radiožurnálu.

Gril jel naplno, ale mikrofony bohužel nedokázaly zachytit vůni a chuť – pouze pochvalné komentáře pozvaných hostů. Špízy, kuřecí maso i krkovičku si Krpálek mohl dopřát i proto, že zrovna nemusel držet stálou váhu.

Do kuchyně se ale Lukášovi moc nechce, spokojí se s tou „venkovní“ – tedy s grilem bez dalšího nádobí: „Táta vždycky říkal, abych do té vnitřní kuchyně moc nechodil, nebo mi to zůstane.“

Maso měl sice hotové rychle, protože ho naložil jen na 5 minut, ale všichni si pochvalovali. Lukáš je zároveň i rybářem, takže další maso na gril může vytáhnout i z vody.

autoři: pka , jpr
Spustit audio