Lukáš Juliš je novou posilou fotbalové Sigmy

Nový fotbalista Sigmy Olomouc Lukáš Juliš od úterý naplno trénuje na Hané. Hráč pražské Sparty hrával pravidelně za české mládežnické reprezentace. Pak ho ale přibrzdilo zranění chodidla. Na Hané teď může restartovat svou fotbalovou kariéru. Na trénincích už střílí i branky, což bude v jarní části první ligy jeho hlavní úkol.

„Pokud vím, tak jsem ho uhlídal, naštěstí. Ale dal nám gól a prohráli jsme, takže u toho rozhodujícího momentu byl,“ říká o novém útočníkovi Sigmy jeho spoluhráč, obránce Jan Štěrba. S Lukášem Julišem byl v kontaktu už před jeho příchodem na Hanou. „Ptal se, na klub, zázemí, kabiny, tak jsem mu napsal, že se nemá čeho bát, že je to tady pro něj ideální výzva,“ dodává Štěrba.

Navíc se Lukáš Juliš už cítí po vleklých zdravotních problémech naprosto v pořádku. „Musím zaťukat, že mě půl roku nic nebolí, trénuji, cítím se dobře. Měl jsem virózu, ale to se stane. Věřím, že teď už to bude fajn,“ dodává Juliš.

Černé myšlenky po zranění chodidla už má vytáhlý útočník za sebou. Hodně také spoléhá na svou rodinu. „Horší, než to bylo, to být nemůže. Teď jsem na tom velmi dobře. Mám malou dceru a ta mě s manželkou drží nad vodou. Těším se na fotbal. Když vás něco bolí, tak vás ten fotbal tolik nebaví a nepodáváte výkony, jaké jste zvyklý a to je ubíjející,“ popisuje útočník.

Lukáš Juliš má pomoci Sigmě hlavně při střílení branek. Na tréninku se mu to už v Olomouci daří. „Pro mě je důležité chytit začátek, dát gól hned na začátku. Když nedám na začátku gól, tak o tom začnu moc přemýšlet, jak dlouho jsem gól nedal a jestli jsem byl v šanci. Myslím, že už jsem zkušený. Často to bývá tak, že na tréninku dáváte góly a potom na zápase dvakrát přestřelíte bránu. Kdby mi to nepadalo na tréninku, tak to půjde na zápase,“ uzavírá Juliš. Pomohlo by to určitě celému prvoligovému týmu Sigmy a potěšilo i fanoušky.

autor: min
Spustit audio