Lucie Šafářová: Jóga je dobrá na zklidnění, ale jako sport mě nenaplňuje

30. červenec 2016

Účast na letních hrách v Riu by měla za normálních okolností jistou, vždyť loni touto dobou patřila do elitní světové desítky. Jenže pak Lucii Šafářovou začala trápit zranění a nemoci a česká tenistka vůbec netušila, kdy, a jestli vůbec, se někdy na profesionální dráhu vrátí.

Na přelomu roku ještě Lucie Šafářová sportovat nemůže – pere se s následky bakteriální infekce a čeká na příznivější zprávy od lékařů. Hledá alespoň nějaké pohybové aktivity a se sestrou Veronikou se zapisuje na kurz jógy.

„Je to dobré na zklidnění,“ říká Lucie a dodává, že by jóga byla dobrá i k tenisu jako relaxace. Samotná jóga by jí ale nenaplňovala, protože má ráda sportovní soutěžení. A to ani v případě, že kurz jógy navštíví jako celosvětově známá osobnost. Ani přítomnost slavné tenistky prý ale naplánovaný program dvacetičlenné skupiny nijak neohrozí.

Lucie Šafářová se ve společnosti jogínů cítí dobře, získává nové zkušenosti, i když některé předem zavrhuje. Jednu z lektorek, která se po víkendovém kurzu přesune na speciální očišťovací kúru k doporučenému šamanovi, určitě následovat nebude.

„Prý si od šamana nechá namíchat nějaký nápoj, po kterém bude zvracet, tím se bude očišťovat a do toho to bude i nějak halucinogenní, že se jí bude čistit i podvědomí,“ vypráví Lucie, které to přišlo už trochu přehnané.

Ale některá cvičení si Lucie Šafářová vezme z víkendového kurzu i domů. Vždyť nějakou dobu je to její jediná povolená pohybová aktivita. Ale může se jí hodit i v kombinaci s normální přípravou, až bude úplně zdravá, plánuje tenistka. Zatím musí být trpělivá, ostatně i v tom ji prý může jóga pomoci.

autoři: jpa , jpr
Spustit audio