Lucie Bikárová: Převálcovala LIVE ART! teď soutěží v Superstar

Český rozhlas Liberec byl mediálním partnerem soutěže, která se v premiéře konala v Liberci o předposledním únorovém víkendu.

Čtěte také

V kategorii nejstarší zpěváci Pop zvítězila 16letá Lucie Bikárová, která velmi osobitě zazpívala, mimo jiné, písničku Heleny Vondráčkové Tentokrát se budu smát já. Jak sama Lucie prozradila, nejtěžší pro ni bylo poprat se s češtinou, je totiž zvyklá zpívat spíš anglicky. Sami ale v záznamu rozhovoru uslyšíte, jak se jí to povedlo.

Lucie už má za sebou i poloprofesionální zkušenost, zpívala si s Michalem Davidem jako host v O2 areně na jeho koncertě, a přiznává, že to pro ni byl asi největší zážitek. I když k němu možná brzy přibydou další velké zážitky, Lucie se totiž právě účastní nové řady další pěvecké soutěže – SuperStar 2020. A jak jí jde tohle? I to uslyšíte v záznamu rozhovoru, přímo ve studiu totiž kousek soutěžní skladby předvedla, jen tak, naživo.

Mladá začínající zpěvačka je také studentkou, studuje populární zpěv na mezinárodní konzervatoři a v plánu má i vysokou, a to rovnou ve Spojených státech. Spolu s moderátorkou Ivetou Kalátovou ji přejeme, aby ji všechno vyšlo a aby na ní Pavol Habera byl hodný.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.