Lov divokých prasat na okraji Prahy: ke zraněnému chataři museli záchranáři

18. únor 2017

V chatové osadě v Dolních Počernicích u Prahy pokousalo divoké prase chataře. Do nohy ho kouslo nejspíš ve chvíli, když ho chtěl vyhnat ze svého pozemku. Muže pak museli ošetřit záchranáři. Potíže s přemnoženými prasaty mají obyvatelé na východním okraji Prahy už několik týdnů.

Divočák kousl muže do nohy ve chvíli, kdy ho chtěl vyhodit ze svého pozemku. „Vzal pohrabáč a nahnal ho do kouta. A samozřejmě, prase se brání. Kolem něj pak běželo, tak ho štrejchlo zubama,“ popisuje myslivec Jiří Lohnický.

Chataře pak museli ošetřit lékaři. „Záchranáři, kteří dorazili na místo, muži zranění ošetřili a předali ho do další péče na úrazovou ambulanci Nemocnice Na Bulovce,“ popsal mluvčí pražské záchranky Dominik Horn.

Obyvatelé východního okraje Prahy trápí přemnožená divoká zvířata už několik týdnů. Divočáci tam několikrát napadli psy, v sobotu je proto mezi Černým mostem, Horními a Dolními Počernicemi a Běchovicemi naháněli myslivci. Dvě prasata ulovili. Zatím není jasné, zda šlo o jedinou akci svého druhu.

autoři: Lída Křesťanová , kso
Spustit audio