Liberečtí fotbalisté chtějí na debakl z Rumunska rychle zapomenout

1. srpen 2014

S rozdílnými šancemi na postup v Evropské lize odletěla z Rumunska dvojice českých fotbalových týmů. Plzeň remizovala na úvod 3. předkola v Ploješti, Liberec si veze z Giurgiu vysokou porážku 0:3. Přesto hráči Slovanu ještě pro odvetu doufají.

„Myslím, že půjde o úplně jiný zápas. Musíme do něj vlétnout od začátku, nebudeme na nic čekat. Aspoň se bude hrát otevřený fotbal a třeba padne i dost gólů,“ říkal po prvním utkání s Astrou liberecký záložník David Pavelka.

Možná ještě nyní se snaží se svými spoluhráči vzpamatovat z průběhu utkání i výsledku. Slovan toho v Rumunsku moc neukázal a často si nevěděl rady s rychlými akcemi soupeře, dlouho ale platil stav 0:1. Jenže čtvrt hodiny před koncem inkasoval podruhé.

„Rezignace to nebyla, ale když doma vedete 2:0, tak vás fanoušci ženou, chtějí vidět další góly. Pak se hraje mnohem lépe, vyšlo jim úplně všechno. Další šance pochytal Hroššák,“ vyzdvihl Josef Šural brankáře Lukáše Hrošša.

Na jedné věci se prakticky všichni fotbalisté Liberce shodli - rychle zapomenout. „Nic jiného nám ani nezbývá. Jsme na začátku sezony, musíme se hned zvednout na ligu,“ zdůraznil Pavelka.

Čtěte také

Inspirovat může Liberec souboj s jiným rumunským týmem. Dinamo Bukurešť jelo v roce 2009 na sever Čech se ztrátou 0:3, nakonec ale postoupilo na penalty. Stejný obrat teď musí ukázat i Slovan, a možná může spoléhat na podcenění ze strany Astry Giurgiu.

„Myslím, že to nebudou chtít podcenit, ale dáme jeden gól v odvetě a může se stát všechno. I my můžeme dát tři branky,“ doufá záložník Šural.

Zatím to ale vypadá, že Liberec ani napotřetí nepostoupí z duelu s rumunským týmem.

autoři: mva , Petr Hašek
Spustit audio