Liberec se utká s Teplicemi. Restart první fotbalové ligy bude před prázdnými tribunami

Je to tady! Znovu se roztáčí kolotoč zápasů první fotbalové ligy. V dohrávce 23. kola, za přísných bezpečnostních opatření, se Liberec představí na hřišti Teplic. Zápas po dvouměsíční pauze začne dnes v 18 hodin.

„Nečekám, že by Teplice toho byly schopny moc změnit. Budou to stejné Teplice, které končily. Se stejnými hráči, se stejným trenérem,“ uvedl před odjezedem liberecký trenér Pavel Hoftych na adresu teplického soupeře. Podobné je to v jeho týmu.

Trenér fotbalistů Slovanu Liberec Pavel Hoftych

„Navazujeme na činnost, kterou jsme dělali předtím. Myslím si, že každý tým bude hledat tu formu u sebe a to načtení soupeře nebude až tak podstatné. Spíš se budeš zajímat o své hráče a o to, abys tam s tou formou přijel ty,“ doplnil Hoftych.

Po tréninku a dvou přípravných zápasech mužstvu motivace rozhodně nechybí.

„Motivace je vždycky a trénink nenahradí zápas, to se nedá srovnávat. Je jiné nasazení. I když se člověk sebevíc snaží při tréninku, tak ty herní věci v zápase při tréninku nenatrénuje. Těšíme se maximálně, ale uvidíme, jaké to bude hrát před prázdnými tribunami,“ komentoval záložník Slovanu Tomáš Malinský.

Hráči FC Slovan Liberec (ilustrační fotografie)

„Ta první dvě kola můžou být určitým způsobem nervóznější, netypická. Nebudou diváci, hráči si na to budou muset trošku zvyknout. Ale potom si myslím, že ta kvalita přijde," sdělil kouč Pavel Hoftych. Jeho svěřenci se musí vypořádat s přísnými podmínkami doprovázející utkání. Hlavně těmi hygienickými. To mu nevadí. Na rozdíl od jiné věci.

„Fotbal je přeci jen soubojová kontaktní hra o emocích. A takové ty věci, že by se neměl slavit gól, že by se neměly projevovat emoce, tak to mi přijde postavené na hlavu, protože to popírá celou podstatu toho sportu. A nejde dělat něco na půl plynu,“ upřesnil Pavel Hoftych před dohrávkou třiadvacátého ligového kola.

autoři: ppe , reČRoL
Spustit audio

Související