Letošním karlovarským festivalem provází kluci z Honest Guide. Poradí, kde se ve Varech levně najíst nebo jak si užít město i bez kina

26. srpen 2021

Kde se dobře a levně najíst, kam si zajít na kávu nebo třeba kam se vydat, když si chcete odpočinout od festivalového ruchu. Na to všechno odpovídají tvůrci oblíbeného videoprůvodce Honest Guide – Janek Rubeš a Jan Mikulka, kteří připravují videa z filmového festivalu.

Čtěte také

Kluci z Honest Guide připravují jedno krátké video každý den. A ještě ten den ho také publikují.  „Téma dnešní epizody je, co dělat i mimo festival, když třeba nemáte lístek – i když my je tady rozdáváme – ale třeba když máte chviličku času a chcete podniknout něco jiného než vidět nějaký film,“ přibližuje Jan Mikulka, který plní roli režiséra.

První místo, kde kluci epizodu natáčí, je relax zóna na Sadové kolonádě. Tam také nechají několik lístků na filmy. „Nechali jsme tady čtyřikrát dva lístky na večerní filmy. Snažíme se lidem rozdat co nejvíc lístků, které se k nim třeba nedostanou,“ dodává Janek Rubeš coby moderátor festivalových videí.

Tvůrci diváky zavedou také pod karlovarské vřídlo u řeky Teplá nebo na rozhlednu Diana a vyhlídku Jelení skok. A poradí, kde se dobře najíst a napít.

V Karlových Varech budou až do neděle. „Určitě budeme točit nějaký rozhovor s hvězdou, ale jelikož nás k hvězdám nepustí, tak máme připravený rozhovor s mužem, který bude dělat rozhovor s Johnny Deppem,“ prozrazuje Janek Rubeš.

autoři: Martin Balucha , ech
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.