Letošní Lipno Sport fest bude jiný, delší a programově ještě bohatší

19. červen 2021 06:00

Sportovní a kulturní festival se uskuteční od 14. do 29. srpna. Kromě bohatého programu by se tu mohli objevit i účastníci letních olympijských her v Tokiu.

„Počítám, že budu na Lipně prakticky celý festival. Vzhledem k tomu, že bude trvat celých 16 dní, tak možná budu muset občas pracovně odskočit do Prahy, ale převážnou část akce budu na místě,“ říká Kateřina Neumannová, která je také jednou z moderátorek nové digitální rozhlasové stanice Radiožurnál Sport. A zmapuje pro posluchače sportu průběh desátého ročníku festivalu dopodrobna. Desátý ročník bude jiný než těch devět předchozích:

„Festival bude jednou tak dlouhý, což je velká výzva. Základ programu ladíme a doplňujeme, bude zlomový.“

A tak si přijdou na své nejen sportovci. Kateřina Neumannová zmínila i část programu, který bude provázet účastníky festivalu v pozdních večerních hodinách: „Český rozhlas Dvojka bude ve všední dny vysílat večerní diskotéku, takže lidé na místě budou moci protáhnout svůj program i po konci té sportovní části.“

Covidové starosti, tedy přesněji mapování aktuální epidemické situaci organizátoři nepodceňují. Martin Dvořák na toto téma doplňuje: „Pevně věříme podle toho vývoje, že už budeme fungovat úplně bez nějakých omezení. Nicméně, pokud budou platit, budeme se snažit je dodržovat.“

Aby dobře poznali všechny hvězdy českého sportovního a kulturního nebe, které se k Lipnu chystají. Kateřina Neumannová už zahájila vyjednávání o tom, aby se na Lipno Sport festu objevili i účastníci letních olympijských her v Tokiu.

Celou reportáž Kamila Jáši si poslechněte online, nebo si ji stáhněte k poslechu do svých mobilů či počítačů.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio