Létání, malování, literatura… Anežka Drahotová má mnoho různých zájmů

22. červenec 2016

Sportovci nemívají moc volného času. Dovedou si ale udělat čas i na své záliby. Jako například chodkyně Anežka Drahotová. Dalo by se o ní říci, že je sběratelkou zážitků a na koníčky ráda „plýtvá“ volným časem. A tak si užila třeba let nad Krkonošemi.

O poznání klidnější je Anežka Drahotová při jiné činnosti. Nechybí ji ani výtvarný talent, a tak jsem se nedivil, že před ní při jednom z našich povídání ležely na malém stolku velké desky a v nich rozkreslený obraz stromu.

„Tady je zlomená větev, to je metafora, jako že teď je takový zlom,“ usmála se aspoň na chvilku Anežka Drahotová v pochmurném podzimním odpoledni v lázních.

Tam měla času spoustu na tuhle svou zálibu, která ho opravdu vyžaduje. Věnuje se něčemu podobnému raději než počítačům nebo sociálním sítím. A i kvůli svým zálibám nebyla Anežka Drahotová ve škole moc populární.

„Když byl tělocvik, tak jsme ve všem byly první, když byla hudebka, tak jsme hrály na piáno, když výtvarka, tak jsme měly nejhezčí obrázky,“ vzpomníná na školní léta strávená společně se svou sestrou Eliškou. Teď se to hodí, byť na klavír už nehraje, ale hudba si jí najde. Ať už třeba patří do takzvaného závodního mixu.

Čtěte také

A jedna relativně nová záliba chytla Anežku Drahotovou díky škole. „V prváku jsme dostali skvělého profesora na gymplu v Jilemnici, začala mne bavit čeština,“ vysvětluje. Ale nečekejte nic lehkého, odpočinkového, na rozdíl od hudby, která není úplným mainstreamem, má v literatuře Anežka ráda klasiky.

Stejně jako má hodně různých zájmů, je i ve sportu dost univerzální. V olympijském Riu ale půjde závod na 20 kilometrů.

autor: kyk
Spustit audio