Lesopark Martinská stěna u Dobřan má novou 25metrovou atrakci

29. červen 2022 16:07, aktualizováno

Po nové dlouhé skluzavce se mohou svézt návštěvníci lesoparku Martinská stěna u Dobřan. Lesopark toho nabízí ale mnohem víc. Třeba habrové bludiště, naučný prosklený včelí úl, dřevěné sochy nebo kamenné srdce.

Sedm let mohou lidé z okolí Dobřan na jižním Plzeňsku využívat atrakce v lesoparku Martinská stěna. Novým lákadlem je skluzavka, která měří 24,6 m. Převýšení skluzavky je zhruba 12 metrů.

Park je nedaleko hřiště, které navštěvuje mnoho dětí, proto se město rozhodlo lesopark o skluzavku obohatit. „Původně mělo jít o krytý tobogán, ale po zdražení oceli vlivem první energetické krize, jsme volili úspornější variantu,“ sdělil dobřanský starosta Martin Sobotka.

Pracovalo se také na jiných místech Martinské stěny. Opravovala se cesta ke kapli. Toto dílo ale nebylo zcela zdařilé a město bude práci stavitelů reklamovat.

V lesoparku budou kamery

„Chystáme teď nově regulérní kamerový systém na Martinskou stěnu,“ doplnil Martin Sobotka. Lesopark je totiž oblíbeným místem k oslavám. Občas se však slavící v parku nechovají tak, jak by měli. Naposledy rozjezdili sedlákům pšenici na poli.

Projekt výstavby skluzavky byl podpořen dotačními prostředky z výzvy programu rozvoje venkova. S financováním pomáhala místní akční skupina Radbuza. Ta přispěla částkou 500 tisíc korun. Celkově se cena nové atrakce pohybovala okolo milionu korun.

autoři: Jan Markup , Iva Štěpánková | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio