Lepší obrana hokejové Slavii nestačila, zůstává poslední

10. prosinec 2014

I přes zlepšený výkon zůstávají hokejisté Slavie na posledním místě extraligy. Ani pod novým koučem Petrem Novákem nedokázali zvítězit a po porážce 1:2 od Plzně odešli bez bodu po sedmé za sebou.

„Byl jsem překvapený, že v týmu nebyla až tak pesimistická nálada. Hráči byli odhodlaní pro vítězství udělat všechno, plnit pokyny, hrát v obraně. Bohužel jsme se neprosadili ani v gólových šancích, tam je možná nějaká křeč,“ hledá příčinu další porážky trenér Petr Novák.

„V posledních dvou minutách jsme měli dvě vyložené šance, bohužel jsme je neproměnili. Když si hráči budou víc věřit a víc střílet, góly dáme,“ říká nový trenér Slavie Petr Novák. Jeho tým dlouho živil naději na plný bodový zisk, po dvou třetinách vedl 1:0.

Podle Tomáše Vlasáka Plzeň v utkání výrazně nedominovala. „Neřekl bych, že byla lepší, využila přesilovky. Nejdřív 5 na tři, tam se to zlomilo. Potom pět na čtyři, kde myslím, že to tečoval náš hráč. Odmakali jsme to, ale v rozpoložení, v jakém jsme, se to zase nepovedlo.“

Šlo už o sedmou prohru pražského týmu za sebou. Slavia zůstává poslední, ale i tak je na čem stavět. Nový kouč Petr Novák dokázal oživit Sešívané i v tom smyslu, že oproti minulým zápasům hodně zlepšili defenzivu.

„Zezadu jsme to odmakali poctivě, ale potřebovali bychom tři body, takže je to pro nás málo. Chceme se aspoň odrazit z tohohle výkonu a stavět na něm,“ doufá zkušený útočník Tomáš Vlasák.

Šanci navázat na dobrý výkon v obraně, po dlouhé době vyhrát a hlavně odpoutat se ode dna extraligové tabulky, bude mít Slavia znovu v pátek, kdy hraje na ledě aktuálně šestých Pardubic.

autoři: fk , vman
Spustit audio