Legendární švédská skupina ABBA plánuje společný koncert!

27. říjen 2016

Fanoušci legendární ABBY se mají na co těšit. Švédská skupina totiž ohlásila, že se chce za dva roky znovu sejít na velkém koncertě.

Muzikanti sice dlouhodobě odmítali jakékoliv spekulace o tom, že by spolu začali znovu koncertovat. Ale zdá se, že stárnoucí hudebníci přeci jen ještě fanoušky potěší.

Už v červnu čtveřice vystoupila na soukromé oslavě ve Stockholmu a teď slibuje koncert pro širokou veřejnost. Skupina zatím o konkrétní podobě koncertu trochu tajnůstkaří. Nicméně má prý ABBU představit zatím nevídaným způsobem.

Hudební vystoupení mají provázet nejmodernější digitální technologie a skupina chce prý využít i virtuální realitu. Například Benny Andersson se už nechal slyšet, že koncert bude něco jako stroj času, který zachytí jaká skupina byla a je, ale podívá se i do budoucnosti.

Skupina ABBA byla aktivní od roku 1972 do 1982. V roce 2000 údajně odmítla nabídku udělat 100 koncertů za miliardu dolarů. Proč se rozhodli vrátit na podium teď? To zatím neprozradili. Detaily chtějí zveřejnit příští rok.

autor: mach
Spustit audio