Kvitová se připravuje na Turnaj mistryň. Nakupuje oblečení

19. říjen 2011
Zblízka

Petra Kvitová, wimbledonská vítězka, se připravuje nejen na blížící se olympiádu v Londýně, ale i na Turnaj mistryň. Zastihneme ji však nejen na kurtu, ale i při činnosti blízké celé řadě žen – totiž při nakupování.

Návštěva autoservisu, prohlížení mapy nebo sledování fotbalového přenosu. To všechno jsou činnosti, bez kterých by se zřejmě většina žen obešla. Ovšem nic z toho v obchodní zóně v Čestlicích na Petru Kvitovou nečeká.

V patře moderní budovy, ke které pohodlně sjedete z dálnice D1, číhají na wimbledonskou vítězku šaty, šaty a zase šaty. Nejlepší česká tenistka míří poprvé ve svém životě na Turnaj mistryň, a tak se teď rozhoduje, co si na sebe v tureckém Istanbulu obleče, když zrovna nebude na kurtu.

Času moc nemá, ale zato má po ruce vyhlášenou odbornici přes módu Annu Motlíkovou. „Naše šaty Petra zabalí do kufru, vyndá je a jde,“ vysvětluje. K tomu nejlepší česká tenistka se smíchem dodává: „A nemusí je žehlit.“

Nejvíce Kvitové sluší černá

Petra Kvitová a Anna Motlíková se postupně probírají jednotlivými modely. Důležitá informace – nabízené šaty jsou většinou černé. „Vyniknou její modré oči, její úsměv, její zuby, její přirozenost,“ zdůvodňuje Anna Motlíková.

Módní odbornice ke všem radám připojuje i doplňující komentář: „Například tyhle jsou krásné. Kromě nich budeme zkoušet i šaty na den, ty vyniknou hlavně s kabelkou. Připravili jsme zlatou. Myslím, že k jejím úžasným zlatým vlasům to Petře bude slušet.“

Černých šatů bylo hodně. Petra Kvitová vyhlíží další model

„Máte jich nějak hodně,“ říká k šatům pobaveně Kvitová. Motlíková na její slova reaguje: „Když říkáme černé, neznamená to, že máme jedny, ale že si můžeme vybrat.“

Petra Kvitová ani nemusí znát písničku od skupiny Kašpárek v rohlíku, aby měla černou také ráda. Rozhodně ji má radši než červenou, ve které se spolu s ostatními tenistkami turnaje představila nedávno v rakouském Linci.

„Šlo o zorganizovanou party. Mně tedy více méně řekli, že bych si měla vzít červené šaty. Já však červenou moc ráda nemám,“ přiznala ještě na samotném začátku zkoušení Petra Kvitová.

Prozradila i to, v čem se cítí úplně nejlépe: „Musím přiznat, že nejraději mám tenisky, džíny a tričko nebo svetr.“

Od pletených šatů k teniskám

Pokud byste měli příležitost a narazili na fotky Petry Kvitové ještě ze školních lavic, viděli byste jiný obrázek – vyparáděné děvče ve slušivých šatech.

„Babička vždycky říkala, že si musím vzít nějaké šaty. Ráda pletla, takže mi většinou nějaké upletla. Byly pěkné, to si nemůžu stěžovat,“ vzpomíná opět se smíchem jedna z nejlepších tenisových hráček současnosti.

Anna Motlíková probírá s Petrou Kvitovou, co by jí asi nejvíc slušelo

Teď Petru Kvitovou obléká odbornice přes módu Anna Motlíková, která české tenistce pomáhá s výběrem šatů už delší dobu. Výsledek spolupráce mohl v létě ocenit i prezident Václav Klaus, když tehdy čerstvou wimbledonskou vítězku přijímal.

„Mám s paní Motlíkovou dlouhodobě dobré zkušenosti. Od ní jsem měla šaty, když jsem šla na návštěvu k panu Klausovi. Jsem s její pomocí nesmírně spokojená. A samozřejmě, šaty, to je pro nás holky zpestření, které máme rády,“ prohlašuje Kvitová.

Vzájemná spolupráce je příjemná i pro Annu Motlíkovou, byť jde většinou o hodně rychlé akce. „Sportovec má hrozně málo času. Takže obvykle to vypadá tak, že Petra přiběhne a hlásí: Mám jenom hodinu,“ přibližuje módní poradkyně.

Když Petra Kvitová vyhrála Wimbledon, někteří britští novináři ji nazvali anticelebritou. Módní expertka Anna Motlíková tento postřeh poněkud poupravuje: „Proto ji vidím v černé, aby její hloubka mohla vyjít ven. Ona je celebrita! Ale hluboko uvnitř. Je opravdový člověk.“

autor: jpa
Spustit audio