Kvitová porazila Vinciovou a české tenistky postoupily do finále Fed Cupu

20. duben 2014

Petra Kvitová získala hned v první nedělní dvouhře semifinálového utkání Fed Cupu s Itálií rozhodující třetí bod, když porazila Vinciovou 2:0 na sety. České tenistky tak postupují do finále.

Od začátku se hrál vyrovnaný tenis, ale Kvitová měla při každém podání problémy a musela odvracet brejkboly soupeřky. Pouze první game odehrála česká jednička bez problémů a získala ho čistou hrou.

Největší šance měla Vinciová v sedmé hře, kdy si vybojovala šest brejkbolů, ale ani jeden nedokázala proměnit. Kvitová pak game zakončila dvěma esy a to italskou tenistku zlomilo.

Hned v následující hře prohrála svůj servis a Kvitová vzápětí s přehledem dopodávala první set do vítězného konce.

I druhá sada byla vyrovnaná. Hned v prvních dvou gamech ztatily obě hráčky podání. Podruhé se Kvitové podařilo proměnit brejkbol za stavu 3:3, ale vzápětí při svém servisu nedokázala uhájit svůj servis a Italka opět vyrovnala.

Čtěte také

Za stavu 5:5 si Kvitová při podání soupeřky postupně vypracovala čtyři brejkboly a nakonec sebrala Vinciové podání. V další hře si výborným podáním došla pro vítězství v zápase i pro třetí bod, který znamená postup českých tenistek do finále Fed Cupu.

Ve čtyřhře, která zakončila semifinálový program, porazily Andrea Hlaváčková s Klárou Koukalovou italský pár Karin Knappová, Camila Giorgiová 6:2, 5:7 a 11:9 v super tie-breaku.

Ve finále se český tým střetne 8. a 9. listopadu na domácí půdě s Německem, které v semifinále vyhrálo v Austrálii.

Semifinále tenisového Fed Cupu v Ostravě (ČEZ arena, tvrdý povrch):

ČR - Itálie 4:0

Neděle:
Kvitová - Vinciová 6:3, 7:5.
Hlaváčková, Koukalová - Knappová, Giorgiová 6:2, 5:7, 11:9.

Sobota:
Šafářová - Erraniová 6:4, 6:1,
Kvitová - Giorgiová 6:4, 6:2.

Spustit audio