KULTURA ONLINE: Na představení zve Divadlo v Dlouhé a Divadlo Viola, Trafo Gallery láká na výstavu

15. duben 2020

A přece se hraje! Pod tímto názvem uvádí Divadlo Viola streamovaná pravidelná setkání s herci a osobnostmi, které mají k Viole, bývalé poetické vinárně, osobní a blízký vztah. Dnes tam bude moderátor Robert Tamchyna zpovídat Jana Zadražila a Davida Novotného. Během vysílání nabídne divadlo i ukázku z večera sestaveného z dramatizací povídek Roalda Dahla, kde Jan Zadražil a David Novotný hrají společně.

Podívat se můžete na první karanténní výstavu v historii pražské Trafo Gallery v holešovické tržnici – je hlavně reflexí současné situace – má název Karanténa a k online zhlédnutí bude minimálně do konce dubna. Na nemoc Covid-19 volně odkazuje celkem 19 umělců, které oslovili kurátoři Michal Cimala, Jan Kaláb, Jakub Nepraš a Blanka Čermáková.

Mezi vystavující je například Pasta ONER, který namaloval doktora s rouškou na ústech.

A ve 20.00 hodin v Klubu u staré paní vystoupí Vendula Šmoldasová alias Zeurítia, která je kromě jazzu známá především zpěvem brazilské bossa novy v autentické portugalštině a vlastní tvorbou na pomezí folku, popu a jazzu. Hrát ji k tomu bude její manžel Libor Šmoldas.

Na duben jinak zareagovalo také pražské Divadlo v Dlouhé – ještě před několika týdny zvalo diváky do sálu na inscenaci Ivana Alexandroviče Gončarova OBLOMOV, dnes zve ke sledování YouTube kanálu v 19.00 hodin.

Ve čtyři roky staré inscenaci režisérky Hany Burešové mimo jiné hraje hlavní roli znuděného Oblomova Michal Isteník. Román napsal Gončarov při svém pobytu v Mariánských Lázních roku 1858.

autor: ela
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka