Kuciak: Vražda novináře. Soutěžte s námi o vstupenky na dokumentární film

20. březen 2023

Do kin vchází film o vraždě slovenského novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové. Soutěžte s Radiožurnálem o 60 vstupenek na předpremiéru filmu Kuciak: Vražda novináře. Od pondělí do čtvrtka soutěžíme o 40 vstupenek na předpremiéru filmu, která se koná 23.3. 2023 v kině Lucerna, v pátek pak o 20 voucherů do multikin Cinestar v regionech.

Předpremiéra filmu Kuciak: Vražda novináře se koná 23.3. 2023 od 17:00 v malém sále kina Lucerna v Praze. Součástí akce je také debata s tvůrci po projekci.

Slovenská mafie i zkorumpovaní soudci

Když v únoru 2018 otřásla Slovenskem zpráva o chladnokrevné vraždě investigativního novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové, málokdo si dokázal představit spletitost pozadí tohoto děsivého zločinu. Veřejný tlak na jeho vyšetření se proměnil v nejmohutnější protesty od pádu komunismu.

Dánský koprodukční dokument rozplétá chapadla (nejen) slovenské mafie z cenné zahraniční perspektivy a s potřebným odstupem. Příběh oligarchů, zkorumpovaných soudců, policie, politiků a samolibých podnikatelů připomíná zápletku rafinovaného thrilleru, ačkoliv smutným faktem zůstává, že takto krutá byla skutečnost.

Jak soutěžit

Poslouchejte od pondělí 20. března do pátku 24. března Ranní Radiožurnál a připravte si počítač, tablet nebo mobil. Jakmile vás k tomu moderátor vyzve, napište na e-mail vstupenky@rozhlas.cz větu „Chci na film“. Denně vyhraje dvě vstupenky 5 posluchačů, v pátek 10 posluchačů. O výhře výherce ve stejný den informujeme odpovědí na jejich původní e-mail.

Kompletní pravidla najdete zde.

autoři: Radiožurnál , agf | zdroj: KVIFF
Spustit audio