Krpálek si Velikonoce užil doma. Zdolal Javořici a škádlil další judisty

17. duben 2017

Týden před mistrovstvím Evropy už judista Lukáš Krpálek jen ladí formu. Zvedání těžkých činek vyměnil za krátké intenzivní tréninky a jinak vesměs hledá čas hlavně na oddych. Na Velikonoce si zaskočil na chalupu kousek od domovské Jihlavy a stihl i výšlap na nejvyšší vrchol Českomoravské vrchoviny Javořici.

„Tlačím sebe. To je 117 kilo, plus Tonda, kočár, taška. Dohromady 140 kilo do kopce,“ smál se při turistice na Javořici judista Lukáš Krpálek. Se synem Toníkem v kočárku by své nové soupeře v kategorii nad 100 kilogramů až na několik výjimek váhově dohonil.

V čem se jim ale rozhodně rovnat nechce, je kondice. V té mívá navrch a spoustu zápasů díky ní rozhodl až těsně před limitem. A i když by jeho urostlá postava mohla značit něco jiného, na vytrvalost se spoléhá už odmala.

„Od mala jsem běhal dlouhé tratě. Bavilo mě zezadu všechny dohánět a předbíhat,“ vzpomínal na dětská léta. Výšlap na Javořici, úvodní podnik nového seriálu Koruna Česka, při kterém se zdolává 14 vybraných vrcholů českých a moravských pohoří, pojal Lukáš Krpálek jako procházku s rodinou.

Týden před evropským šampionátem se už musel šetřit. Kdyby se na tatami pral ještě v nižší váhové kategorii, nahoru by nejspíš běžel. „Posledních osm devět kilo jsem nechával na poslední chvíli. Člověk poslední tři dny nemůže nic jíst ani pít. Běhat chodí ve speciálním neoprenu. Takže je fajn, že tohle všechno mi odpadlo a můžu škádlit kluky, kteří musí hubnout,“ říká dobře naladěný olympijský šampion Lukáš Krpálek.

Příští týden by na mistrovství Evropy ve Varšavě chtěl k nabraným kilům přidat také medaili.

autor: mau
Spustit audio