Kristýna patří v létě turistům, město do areálu investovalo, oponuje starosta Hrádku námitkám tamních obyvatel, kteří ji považují za „svou“

Na hranici tří států leží Hrádek nad Nisou, kterým protéká Lužická Nisa. Jak vypadá spolupráce se sousedy, co nejvíce pálí obyvatele města, a co se podařilo, nejenom to probrala moderátorka Iveta Kalátová se starostou města Josefem Horinkou (SNK).

Starosta Hrádku nad Nisou Josef Horinka (SNK)

„Hrádečáci mi tak trošku vyčítají, že Kristýna už není ‚naše‘, a já říkám, že to přece víme už delší čas, kdy město do areálu investovalo, že Kristýna v létě patří turistům… My, hrádečtí, také jezdíme jinam a taky nás nevyhánějí,“ vysvětlil starosta Hrádku nad Nisou, jak vidí někteří obyvatelé města cestovní ruch.

Jak se žije v blízkosti dvou jiných států, Polska a Německa, a jak spolu starostové měst vycházejí? Jak se v Hrádku nad Nisou a v areálu na Kristýně aklimatizovali ukrajinští uprchlíci? Co starostovi města v Trojmezí poslední dobou udělalo radost? Co by si návštěvníci Hrádku nad Nisou neměli, kromě už zmíněné Kristýny, nechat ujít? A samozřejmě přišla řeč i na kauzu Turów, poslechněte si záznam rozhovoru.

Spustit audio

Související