Krejčí spal jen čtyři hodiny, pak narýsoval vítězný gól. Vypadal unaveně, smál se Ondrušek

19. únor 2022

Hokejisté Olomouce se po dvou porážkách v extralize opět radovali z vítězství. Liberec v 53. kole porazili 3:2 v prodloužení. Rozhodující gól vstřelil Jiří Ondrušek, kterému krásně asistoval navrátilec do sestavy David Krejčí.

Největší hvězda Mora spala po příletu z olympijského turnaje v Pekingu, který pro Česko skončil dřív, než by si všichni přáli, jen čtyři hodiny. Přesto do zápasu proti Liberci Krejčí šel. Vypadal docela unaveně už před zápasem,“ usmíval se kapitán Jiří Ondrušek.

„Když vedeme, necháme si dát takové góly, že tomu člověk nevěří, jak je to možné.“
Jiří Ondrušek, obránce a kapitán HC Olomouc

Právě jemu 21 vteřin po začátku prodloužení předložil Krejčí skvělou nahrávku, na kterou stačilo jen přiložit hůl k ledu. Bylo hotovo, bod navíc pro Moru. Ale mohly být tři, vždyť Kohouti nad Bílími Tygry vedli po dvou třetinách a gólech Jakuba Navrátila a Petra Koloucha 2:0.

„Řekl bych, že to byl vyrovnaný zápas. Půlka druhé třetiny nebyla z naší strany dobrá. I třetí třetina byla docela ustrašená. Nejsme v úplné pohodě a nemáme takové sebevědomí. Když vedeme, necháme si dát takové góly, že tomu člověk nevěří, jak je to možné. Jsme ale rádi, že alespoň ty dva body máme,“ komentoval Ondrušek čtvrté vítězství nad Libercem v této sezoně.

Jak utkání hodnotil olomoucký kouč Zdeněk Moták? Poslechněte si v jeho pozápasových ohlasech.

autoři: Tomáš Minarčík , dja
Spustit audio