Krejčí 20. gólem v sezoně trefil výhru v posledním duelu základní části. V předkole Moru čekají Vítkovice

9. březen 2022

Hokejisté Olomouce nezaváhali v posledním utkání základní části extraligy. Kometu Brno doma porazili 2:0 a obsadili devátou příčku. V předkole play-off se utkají s Vítkovicemi.

„Vyrovnaný souboj, ve kterém se dobře bruslilo. Musím pochválit atmosféru, která byla skvělá. Zápase se pak hraje úplně jinak,“ chválil Zdeněk Moták, trenér Mory, kulisu na olomouckém zimním stadionu, kam si našlo cestu 4 906 fanoušků.

Po vyrovnané úvodní třetině domácí přidali po přestávce na důrazu. Jejich vedoucí gól vstřelil v polovině zápasu David Krejčí. Byla to jeho jubilejní dvacátá branka v sezoně.

„Musím pochválit atmosféru, která byla skvělá. Zápase se pak hraje úplně jinak.“
Zdeněk Moták, trenér HC Olomouc

„Už po rozbruslení jsme věděli, že nenastoupí v nejsilnější sestavě. My jsme ale hlavně chtěli dobře připravit na play-off,“ přidal svůj komentář hvězdný útočník.

Šance pak byly na obou stranách. Olomouc nevyužila dvojnásobnou přesilovku. Do prázdné branky nakonec druhou brankou pečetil Petr Kolouch.

V předkole nejprve dvakrát venku, pak v pondělí doma

Olomoučtí hokejisté po základní části nakonec obsadili deváté místo, což znamená, že budou hrát v předkole play off s osmými Vítkovicemi. Bitva o postup do čtvrtfinále startuje v pátek a v sobotu na ledě Vítkovic. Jisté je, že minimálně v pondělí se pak bude hrát na Hané. Série se bude hrát na tři vítězná utkání.

autoři: Tomáš Minarčík , dja
Spustit audio