Král uvádí: koncert pro královnu živě z Londýna

1. červen 2012
Naživo

Radiožurnál exkluzívně vysílá slavnostní koncert k diamantovému jubileu královny Alžběty II. Poslouchejte v pondělí 4. června od 20 hodin do půlnoci a živě uslyšíte hudební hvězdy britského společenství, například Eltona Johna, Annie Lennox, Paula McCartneyho, Kylie Minogue a Robbieho Williamse.

Program Diamond Jubilee Concert připravila BBC společně s uznávaným britským hudebníkem Gary Barlowem. Koncert bude vysílat televize BBC One, BBC Radio 2 a v České republice exkluzívně Radiožurnál díky spolupráci v rámci Evropské vysílací unie (EBU).

Na koncertě vystoupí řada hudebních ikon: Elton John, Tom Jones, Annie Lennox, Madness, Paul McCartney, Kylie Minogue, Jools Holland, Jessie J, Shirley Bassey, Cliff Richard, Grace Jones, Ed Sheeran, Will.I.Am, Stevie Wonder, Cheryl Cole, Lang Lang, Gary Barlow a Robbie Williams. Doprovodí je BBC Concert Orchestra, dětský a ženský pěvecký sbor nebo hudba Královské gardy.

Slavnostní koncert k 60. výročí vlády britské královny Alžběty II. začíná u památníku královny Viktorie před Buckinghamským palácem ve 20.30 hodin. Královské vysílání Radiožurnálu začne už o půl hodiny dřív a celým večerem posluchače provede moderátor Petr Král.

Vysílání ČRo 1 – Radiožurnálu si můžete naladit na síti VKV/FM vysílačů po celé České republice a na dlouhé vlně 270 kHz. Poslouchat nás můžete i přes internet, pomocí DVB-S přijímače (satelit Astra 3A) a ve veřejnoprávním DVB-T multiplexu.

mapa vysílačů Radiožurnálu (VKV a DVB-T)

Záznamy vybraných pořadů Českého rozhlasu 1 – Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu. Pro automatické ukládání záznamů oblíbených pořadů do svého počítače nebo mp3 přehrávače můžete využít službu Podcast.

autor: jkr
Spustit audio