Kostel svaté Anny v Praze rozsvítil koncert Světlo pro Světlušku na pomoc nevidomým a zrakově postiženým

22. říjen 2018

Kostel svaté Anny na Starém městě v Praze v sobotu večer rozezněl benefiční koncert Světlo pro Světlušku. Zpěváci jako Michal Hrůza nebo Bára Poláková na koncertě vystoupili v duetu s nevidomými zpěváky a hudebníky.

Projekt Nadačního fondu Českého rozhlasu, který podporuje nevidomé a slabozraké - Světluška - letos slaví 15 let od svého vzniku.

Na pomoc nevidomým a zrakově postiženým mohli lidé přispět i během koncertu, připomněla ředitelka Nadačního fondu Českého rozhlasu Gabriela Drastichová. „V průběhu celého benefičního večera můžou diváci a posluchači posílat dárcovské SMSky a současně můžou volat do callcentra a přislibovat dar na účet Světlušky,“ řekla Drastichová.

Drastichová vyjádřila radost z programu, v rámci něhož vystoupili také Debbi + Jindra Polák, Zrní, Lenka Filipová a Mikolas Josef. „Máme nesmírnou radost z toho, že se nám u příležitosti 15 let existence Světlušky podařilo dát dohromady nabitý program, který bude zároveň takovým malým dárkem a poděkováním pro všechny naše příznivce,“ dodala ředitelka fondu.

Večerem provedla moderátorka Radiožurnálu Lucie Výborná. Živý přenos z koncertu začal stejně jako samotný koncert ve 22 hodin na Radiožurnálu a na prvním programu České televize.

autor: Linda Nguyenová | zdroj: iROZHLAS.cz
Spustit audio