Košile, svetr, sladkosti… Startuje vánoční projekt Ježíškova vnoučata

1. listopad 2018

Zpříjemnit lidem v domovech pro seniory Vánoce. Mnozí z nich dostanou dárek po mnoha letech. A taky udělat opravdu dobrý skutek, ze kterého budu mít na dlouho příjemný pocit. S takovým poselstvím chystáme další ročník našeho projektu Ježíškova vnoučata.

Loni jsme společně splnili přes 14 tisíc přání – od drobných dárků přes elektrické vozíky až po zážitky jako je výlet do divadla nebo rodného kraje. S pomocí se hlásila také řada osobností – Karel Gott, Eva Samková nebo Lucie Bílá. A jak to bude letos?

„Senior přání řekne sociálnímu pracovníkovi nebo sestře. Tito lidé, kteří se starají o seniory, ho zanesou do speciálního rozhraní, a přání se pak objeví na www.jeziskovavnoucata.cz. A tam si ho kdokoliv může zarezervovat a splnit – dárek koupit, zajet třeba do domova nebo poslat poštou,“ vysvětluje vedoucí projektu Martin Ondráček.

Hledáme domovy pro seniory a další podobná zařízení, která se starají o staré, nemocné nebo osamělé lidi. Chceme jim splnit jejich vánoční přání. Přihlásit se je velmi snadné, stačí napsat mail na adresu vnoucata@rozhlas.cz

Do projektu se letos mohou zařadit domovy a zařízení, které mají registraci na poskytování sociálních nebo zdravotních služeb. Český rozhlas pak 12. listopadu zveřejní na adrese www.jeziskovavnoucata.cz seznam dárků a přání. Pak už to bude na vás – našich posluchačích.

„Chceme, aby projekt přinášel osobní dárky pro jednotlivé seniory nebo skupiny seniorů,“ dodává s tím, že zdravotnický materiál, lůžka nebo rehabilitační přístroje se dají hradit z jiných zdrojů.

autor: Jiří Chum
Spustit audio