Kopce Vysočiny nás nezaskočí. Dvojkola se vydávají na další trasu

7. srpen 2019

Světluška dnes vyráží podruhé na cestu. Jedeme pro Světlušku je projekt, při kterém osobnosti Českého rozhlasu jedou s nevidomými a jejich piloty na výlet na kole. Za každý ujetý kilometr si vyjezdí 500 korun na aktivity Světlušky, nadačního fondu rozhlasu, který pomáhá nevidomým.

Na kole pojede i reportér Martin Karlík, který zná dobře trasu výletu. Ta začne v Tasově na Žďársku, kde působí Aliterra, která pomáhá nevidomým vytvářet sochy.

Čtěte také

Pak pošlapou do areálu u Lamberka v Březníku. Právě tam je tábor pro nevidomé. Ten pořádá organizace Život trochu jinak. „Vybrali jsme si tu nejdelší trasu, kterou jsme mohli, abychom vyjeli co nejvíce peněz,“ usmívá se Martin Karlík s tím, že pojedou celkem 30 kilometrů.

Do pedálů na stejném kole s Martinem také šlápne Pavel Sladký ze stanice Vltava. Ten neskrývá radost z toho, že se po dlouhé době podívá na Vysočinu. „Charitativní i výletní účel, všechno pro mě v jednom,“ pochvaluje si.

Na druhém tandemovém kole budou šlapat nevidomý jezdec Karel Novotný a jeho pilot Petr Čáp. A jak ubezpečují, kopce Vysočiny je nezaskočí. „S Petrem jsme se dohodli, že budeme rychlejší – do kopce pojedeme dvojnásobnou rychlostí, z kopce trojnásobnou,“ prohlašuje Karel.

Živě se budeme hlásit nejen ve vysílání Radiožurnálu, ale také na našich sociálních profilech: na instagramu, facebooku a twitteru.

Celý tým se shoduje, že celou trasu chtějí ujet na jeden zátah. Ani kroupy, které jsou v předpovědi, je nerozhází.

autoři: Jiří Chum , prh
Spustit audio

Více o tématu

Jak přispět Světlušce?

 

Dárcovská DMS

Podpořte nás zasláním jednorázové nebo dlouhodobé dárcovská SMS na číslo 87 777 ve tvaru:

DMS SVETLUSKA 90

DMS TRV SVETLUSKA 190

Telefonní číslo
87 777

Cena jednorázové DMS je 90 Kč. Cena trvalé DMS je 190 Kč a bude vám automaticky odečítána každý měsíc. Více na www.darcovskasms.cz. Službu DMS provozuje Fórum dárců, technicky zajišťuje ATS Praha.