Konflikt s pistolí kvůli parkování. Starosta ohrožoval rappera, který měl v autě dítě

Spor o parkovací místo v podzemí bratislavského obchodního domu mezi rapperem Momem a starostou malé obce v regionu Záhoří skončil hádkou, při níž státní úředník vytáhl zbraň. Kamerový záznam incidentu policie nezveřejnila, útočníkovi ale hrozí tříletý trest.

Ve stejnou chvíli zamířili za nákupy do bratislavského obchodního centra dva muži. Rapper Momo a čtyřiatřicetiletý starosta malé obce v regionu Záhoří u české hranice. Oba chtěli zaparkovat na místě vyhrazeném pro rodiny s dětmi, státní úředník byl ale rychlejší.

Rapper, který měl ve voze tříletou dceru, se podle vlastních slov muže zeptal, zda by mu místo nemohl uvolnit, když je ve voze sám. Oba muži se dostali do hádky, která vyústila v situaci, kdy starosta vytáhl na rappera pistoli. Momo se z obavy o dceru stáhl, odstavil vůz stranou a zavolal policii.

Ta prozkoumala záznam z průmyslové kamery, který ale nezveřejnila. „Kvůli podezření ze spáchání trestného činu nebezpečného vyhrožování byl na osobní svobodě omezen čtyřiatřicetiletý muž,“ sdělil mluvčí bratislavské policie Michal Szeiff. Za ohrožování zbraní hrozí státnímu úředníkovi až tříletý trest a incident se dále vyšetřuje.

Celá záležitost vyvolala také ohlas na sociálních sítích. Rapper má na svém kontě již sedm alb a je na Slovensku velmi populární. Momův styl – agresivní hlavně v počátku jeho kariéry – totiž obsahuje občas i kritiku jiných rapperů. Právě z jejich řad se na Instagramu objevily kritické poznámky označující Moma za udavače a rozpoutala se i živá diskuse mezi fanoušky jednotlivých rapperů.

autor: kla
Spustit audio