Koncertem v Budějovicích začíná společné turné zpěvaček Dusilové, Bittové a Načevy

23. listopad 2018 10:50

Startuje společné turné trojice hvězd české alternativní hudební scény – Lenky Dusilové, Moniky Načevy a Ivy Bittové. Celkem odehrají sedm mimořádných koncertů, první bude v Českých Budějovicích.

Těžko hledat rozdílnější osobnosti české hudby, než je trio Načeva – Dusilová – Bittová. Loni společně odehrály čtyři koncerty a všechny byly hned vyprodané.

Jak říká Monika Načeva, kromě pečlivé přípravy jsou pro ně důležité i okamžité nápady. „Od začátku, co jsme se potkaly, nám to šlo dohromady, ta spontaneita mohla nastat,“ dodává.

Iva Bittová na pódium přináší svůj hlas, ale hraje i na housle a důležitý je pro ni také pohyb. „Je to způsob relaxace, jak pro mě, tak pro to publikum,“ komentuje.

Iva Bittová, Monika Načeva a Lenka Dusilová mají na programu sedm koncertů a minimálně na dva roky to budou jejich poslední společná vystoupení.

Po českobudějovickém zahájení turné v pátek 23 listopadu v KD Vltava budou následovat koncerty v Pardubicích, Brně, Ostravě a Praze. V hlavním městě odehrají dva koncerty, které jsou podle organizátorů beznadějně vyprodané. Turné skončí 30. listopadu koncertem v Jablonci nad Nisou.

Spustit audio

Související