Koncert Světlo pro Světlušku opět ŽIVĚ na Radiožurnálu. Poslouchejte a pomáhejte s námi

13. říjen 2022

Sobotní benefiční večer Světlo pro Světlušku je tradičním vyvrcholením světluščích projektů a poděkováním všem partnerům, dárcům a dobrovolníkům. Moderátoři Karel Kovy Kovář a Veronika Khek Kubařová se v živém přenosu slavnostního večera přihlásí 15. října po 21. hodině z nového místa – Staré čističky odpadních vod v Bubenči.

Účastníci a diváci se mohou těšit na duety hudebníků se zrakovým postižením spolu se známými zpěváky a také na medailonky s konkrétními příběhy těch, kterým charitativní sbírka pomáhá.

Pozvání Světlušky tentokrát přijali Jiří Korn, Dasha, Janek Ledecký, Vlasta Redl, Nikita Machytková, Michal Horák a Ondřej Havlík alias En.dru. Všechny písně zazní v duetech s nevidomými zpěváky a za doprovodu smyčcového kvintetu Unique Orchestra a Světluščího sboru, složeného z Kühnova dětského sboru a dětí ze Školy J. Ježka a ZŠ pro žáky s poruchami zraku na nám. Míru v Praze.

Už nyní a samozřejmě i během koncertu můžete podpořit Světlušku odesláním dárcovské SMS, prostřednictvím call centra přislíbit finanční dar na pomoc nevidomým nebo přispět on-line přes Darujme.cz.

 

„Letošním koncertem si znovu připomínáme, že jsme tady pro všechny, kteří na svět hledí jiným zrakem, abychom je doprovázeli ‚vzhůru nahoru‘,“ přibližuje letošní motto ředitelka Světlušky a Nadačního fondu Českého rozhlasu Gabriela Drastichová.

Součástí večera budou také předtočené medailonky, ve kterých Světluška představí například 10letou Mariannku, které přispěla na hiporehabilitační poby, či sportovce a maséra Andriye, kterému pomohla vybavit jeho masérnu a podporuje ho i v jeho sportovních aktivitách.

Koncert vysílá živě ČT1 a Radiožurnál. Videopřenos můžete sledovat také na našem webu a sociálních sítích.

autoři: Radiožurnál , and

Související